Знешкодити заздалегідь: Навального не зареєструють кандидатом у президенти РФ

16.06.2017
Знешкодити заздалегідь: Навального не зареєструють кандидатом у президенти РФ

Олексій Навальний: «Не винуватий я!»

У російського опозиціонера Олексія Нального немає шансів бути зареєстрованим кандидатом на виборах президента.
 
Про це в інтерв’ю телеканалу «Дождь» заявила глава ЦВК Росії Елла Памфілова. Головною перешкодою для реєстрації опозиціонера є його судимості.
 
«У цій позиції, як він себе позиціонує, я його не бачу. Я боюся бути некоректною, хоча розумію, і він це розуміє — що в нього немає шансів бути зареєстрованим на виборах через його судимості», — сказала Памфілова.
 
Можемо припустити, що Навальний не тільки розуміє, «що в нього немає шансів бути зареєстрованим», а й бути обраним, поки владу в своїх руках тримає «цар-батюшка» Володимир Путін.
 
На питання, чи вважає вона це справедливим, глава російської ЦВК уточнила: «Що значить справедливо? Це у відповідності до закону».
 
«Я не знаю, — раптом станеться якесь диво. Наприклад, він напише касаційну скаргу», — додала глава ЦВК і мовляв, лише тоді, в Навального буде шанс стати кандидатом у президенти.
 
У травні в Центрвиборчкомі РФ уже заявляли, що Навальний не може брати участь у виборах, а щоб придбати пасивне ви­борче право, йому потрібно діяти через суд, оскаржуючи вирок — іншого способу немає.
 
Нагадаємо, Олексій Навальний зараз перебуває за ґратами через «святкування» Дня Росії 12 червня.
 
Його заарештували на 30 діб за організацію антикорупційних мітингів, які прокотилися всією країною.
 
Останніми роками Навальний фігурує як обвинувачений, відповідач та свідок у низці кримінальних, адміністративних, цивільних та арбітражних справ.
 
Найгучніші з них — «Справа «Кіровлісу» та «Ів Роше». За «Кіровліс» отримав 5 років ув’язнення умовно, за «Ів Роше» — 3,5 року умовно.
 
Кримінальні справи — перевірений і надійний спосіб усунути конкурента з дороги. А головне — «законний».