У Тернополі судитимуть екс-військкома області за хабар в особливо великому розмірі

25.04.2017
До Тернопільського міськрайонного суду передано  справу колишнього головного військового комісара Тернопільщини Володимира Катинського, досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні щодо якого займалася військова прокуратура Західного регіону України.
 
Полковнику Катинському інкримінується звинувачення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України — одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, — і «світить» позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років із конфіскацією майна та наступним позбавленням права тимчасово обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Треба нагадати читачам, що в жовтні  минулого року тернопільського головвійськкома було затримано в робочому кабінеті за фактом отримання частини неправомірної винагороди в сумі 66 тисяч гривень (загальна сума, що вимагалася, начебто становила 260 тисяч) від підлеглого, одного з районних військових комісарів області, який, власне, і звернувся із відповідною заявою до правоохоронних органів.
 
Гроші призначалися за сприяння у призначенні на вищу посаду та нестворення у подальшому штучних перешкод у службовій діяльності.
 
Також під час обшуку в кабінеті Катинського тоді було виявлено близько п’яти тисяч доларів, гранату та набої до пістолета.