Там Руссю тхне

22.03.2017
Чергова спроба влаштувати соціальний вибух у Миколаєві та організувати так званий «тарифний мітинг» закінчилася невдачею. Як тільки люди дізналися, що до заворушень їх закликають прихильники «руского міра» та активісти громадських організацій зі скандальною репутацією, всі спокійно розійшлися по домівках.
Сепаратисти два тижні свідомо розбурхували народ як через соціальні мережі в iнтернеті, так i шляхом особистих контактів на вулиці. Проросійський шабаш у Миколаєві провокатори планували міцно зв’язати з ідеєю, що південь України повинна «врятувати» Росія. Відчувши загрозу, патріоти зуміли об’єднатися та залучити народ на свій бік. У підсумку обурення людей iз подвоєною силою вихлюпнулося в бiк брехливих сепаратистів. Утримати народ від зіткнення та кривавих сутичок встигли співробітники правоохоронних органів та СБУ.
— Ми запропонували людям створити ініціативну групу з числа активістів тарифного мітингу для врегулювання конфлікту, — повідомив заступник міського голови Мкртич Мкртчян. — Прийняли від протестуючих звернення про зниження тарифів, під яким стоїть майже сто підписів. Є розуміння, що тарифи необхідно привести у відповідність до норм закону, щоб уникнути подальших провокацій iз боку сепаратистів.
У Миколаєві проросійські організації та партії безкарно діють уже тривалий час. Вони ніколи не мали широкої підтримки людей, чисельність їх прихильників завжди була нечисленною. Їх діяльність досі обмежувалася локальними акціями, на які мало хто звертав увагу. Однак ситуація змінилася, коли миколаївський осередок партії «Рускiй блок» очолила дочка начальника управління соціального захисту населення Миколаївської міської ради Євгенія Бондаренко. Відомо, що жінка не тільки регулярно виїжджає для отримання інструкцій про подальшу діяльність до Москви, а й є головним організатором провокаційних шабашів у Миколаєвi.
Поки що спроби створити в Миколаєві якийсь проросійський плацдарм не увінчалися успіхом, але «вербування» простих громадян i промивання мізків не припиняють. Ведуть активну пропаганду через iнтернет. 
Не так давно за шпигунство було затримано 22-річну мешканку Москви Марію Коледу, яка намагалася дестабілізувати обстановку в Миколаєві. Проте багатьом провокаторам вдається уникати відповідальності та продовжувати діяльність. «Губернатор» Миколаївщини Олексій Савченко відверто зазначив, що через те, що сепаратисти не несуть покарання за свою діяльність, південні міста України Миколаїв i Херсон регулярно піддають лютим атакам прихильників «руского міра».