Не час для підсумків

22.03.2017
Не час для підсумків

Чинний чемпіон країни — «Хімік» — регулярний сезон ЧУ-2016/2017 завершив на другому місці. (Фото ФБУ.)

В оприлюдненій за підсумками регулярного сезону Федерацією баскетболу України статистичній викладці серед лідерів традиційних номінацій не знайшлося жодного прізвища баскетболіста команди-переможниці «регулярки». Кращий снайпер — Джеймс Сміт з южненського «Хіміка», кращий плеймейкер — Клим Артамонов з БІПи, найспритнішим у питанні підбирань виявився центровий харківського «Політехніка» Джеред Столікер, а звання найкориснішого гравця отримав форвард «Дніпра» Станіслав Тимофєєнко.
Щоправда, баскетбол — командна гра, і найкращим у цьому компоненті в першій частині поточного чемпіонату України виявився столичний «Будівельник», який, зазнавши в 27 матчах лише двох поразок, упевнено виграв регулярну першість.
На правах переможця попереднього чемпіонату фаворитом сезону був «Хімік», утім, упевнено почавши першість, згодом баскетболісти з Южного збавили хід і дозволили столичним баскетболістам з першим номером пробитися до «плей-оф».
Дарма що по ходу чемпіонату «Будка» залишилася без знаного наставника. Як видно, курс, закладений на старті змагань очільником збірної України Євгеном Мурзіним, виявився правильним. Його наступник — Володимир Коваль — зі стежки не збився. Хоча кінцівка «регулярки» (читай — старт «плей-оф») не найкращий час для підбиття підсумків. Зрештою, до фіналу Кубка України «Будівельник» також підходив у статусі фаворита, утім вибороти трофей не зміг. У боротьбі за КУ найсильнішим виявився «Дніпро», якому по черзі вдалося переграти другу та першу команди «регулярки».
Думається, підопічні Дениса Журавльова будуть не проти повторити такий трюк і у фінальній частині чемпіонату країни, щоправда, у затяжних серіях з іменитими опонентами ефекту несподіванки досягти буде вже не так просто. Відзначимо, що на першій стадії «плей-оф» дуелі триватимуть до двох перемог. Надалі ж сильніша команда в кожній із пар визначатиметься в серії до трьох звитяг. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України серед чоловіків. Суперліга. Підсумкове становище: «Будівельник» — 25 перемог/2 поразки, «Хімік» — 22/5, «Дніпро» — 21/6, «Черкаські мавпи» — 15/12, БІПА — 14/13, «Запоріжжя» — 13/14, «Миколаїв» — 11/16, «Кремінь» — 7/20, «Волиньбаскет» — 4/23, «Політехнік» — 3/24, «Кривбас» — 0/0 (команда знялася з чемпіонату).
Чвертьфінальні пари: «Будівельник» — «Кремінь», «Хімік» — «Миколаїв», «Дніпро» — Запоріжжя», «Черкаські мавпи» — БІПА.