Люта «Стелла»: східне узбережжя США атакував потужний сніговий шторм

15.03.2017
Люта «Стелла»: східне узбережжя США атакував потужний сніговий шторм

Погода не тільки завдає незручностей, а й дивує та втручається в політику.

На початку весни східне узбережжя США атакувала люта зима. Через потужний сніговий шторм «Стелла» влада штатів Нью-Йорк та Нью-Джерсі оголосила режим надзвичайного стану.
 
Буревій насувається із заходу. У понеділок було відмінено п’ять тисяч авіарейсів, учора і сьогодні скасовано близько шести з половиною тисяч авіарейсів, на деяких відрізках залізниці відмінили курсування потягів, не працюють школи, зачинена також штаб-квартира ООН у Нью-Йорку, де в ці дні проходить конференція з прав жінок.
 
Нью-Йоркська біржа також буде працювати в особливому режимі — більшість трейдерів не вийдуть на роботу, що позначиться на обсягах торгів. У штаті Вірджинія зачинено один iз головних морських портів США.
 
З огляду на негоду канцлер Німеччини Ангела Меркель відтермінувала на п’ятницю запланований на вчора візит до США. У Вашингтоні вона мала вперше особисто зустрітися з Дональдом Трампом.
 
Тим часом президент США Трамп уперше як глава держави буде займатися нейтралізацією наслідків стихійного лиха. Він запевнив, що зустрічався з керівниками міністерства внутрішньої безпеки та федеральної агенції з управління надзвичайними ситуаціями (FEMA).
 
«Все повністю готове. Давайте сподіватися, що все буде не так погано, як дехто пророкує. Зазвичай так і буває», — прокоментував Трамп наближення шторму.
 
До мешканців найбільшого американського мегаполісу Нью-Йорку звернувся його мер Білл де Блазіо:
 
«Заради вашого блага, заради власної безпеки залишайтеся вдома. Це також допоможе комунальним службам швидше чистити вулиці. Якщо все ж є необхідність вийти з дому, то робіть це швидко».
 
Білл де Блазіо повідомив, що на вулиці Нью-Йорка виведено 1600 снігоочисних машин та 689 машин для розсипання піску. 
 
Очікують, що стихія принесе близько 60 сантиметрів снігу. Швидкість вітру вчора вже перевищувала 100 кілометрів за годину.
 
Температурні показники в смузі від Чикаго до Нью-Йорка мають впасти на 15-30 градусів нижче від середніх для цієї пори року. За попередніми оцінками, створить великі незручності приблизно 100 мільйонам мешканців Сходу США.
 
Через сніговий шторм, який минулого тижня пройшовся західним Нью-Йорком, 200 тисяч жителів штату тимчасово залишилися без електрики. 
 
Варто додати, що не тільки завдає лиха і лякає, а й «робить шоу».
 
У штаті Нью-Йорк морози й сильні вітри створили неймовірне природне диво: повністю закували в кригу будинок на березі озера Онтаріо. Хатинка обледеніла після того, як люті вітри впродовж тривалого часу обливали його водою з озера.
 
Дивовижний знімок, гідний майстрів спецефектів iз Голлівуду, зробив місцевий фотограф Джон Куко. За його словами, багато людей iз соцмереж не повірили, що зображення справжні, тому він відзняв ще й відео льодового будиночка.