У Кривому Розі більше року за ґратами сидить диригент військового оркестру

21.12.2016
У Кривому Розі більше року за ґратами сидить диригент військового оркестру

Артем Прибильський.

Резонансна і водночас незвична кримінальна справа слухається у Центрально-міському районному суді Кривого Рогу.
 
Адже вже більше року за ґратами перебуває Артем Прибильський, диригент військового оркестру військової частини, розквартированої у місті гірників.
 
Звинувачують його у насильницьких діях стосовно двох своїх підлеглих — прапорщиків. Частиною 1 статті 426 Кримінального кодексу України за такі діяння передбачене доволі суворе покарання — від 7 до 12 років позбавлення волі.
 
Інкримінують диригенту побиття своїх підлеглих. Сам Артем заподіяння ним тілесних ушкоджень заперечує, але визнає, що постійно вживав стосовно прапорщиків заходи дисциплінарного впливу — робив їм постійні зауваження і знімав премії, внаслідок чого вони замість 7 тисяч гривень отримували по 1,5 тисячі.
 
І все це — через зловживання спиртним, до чого були схильні музиканти.
 
Один із потерпілих і справді опинився на лікуванні в Запорізькому реабілітаційному центрі, де лікують саме від алкоголізму.
 
Під час відеозв’язку причиною конфлікту він назвав особисту неприязнь до нього з боку Прибильського. А другий потерпілий і взагалі цим оркестром наразі диригує. Як кажуть у таких випадках, святе місце порожнім не буває…
 
Захист Прибильського стверджує, що проведені експертизи підтвердили відсутність будь-яких тілесних ушкоджень у потерпілих музикантів. Проте диригента продовжують тримати за ґратами.
 
Усі, хто Артема знає, однозначно характеризують його з позитивного боку. Виховувався дідусем з бабусею. З дитинства захоплювався музикою.
 
Зокрема, неабияк пишався музичним подарунком — трубою, отриманим ним у шкільні роки з рук тодішнього Президента України Леоніда Кучми.
 
Закінчив Кіровоградське музичне училище (відділ духових та ударних інструментів), на третьому курсі якого перемагав у XVIII Всеукраїнському конкурсі виконавців на духових та ударних інструментах. Після цього закінчив Академію сухопутних військ.
 
«Шкода хлопчину. Служив із ним. Неодноразово перетиналися по службі. Молодий, амбітний. Те, що кажуть про нього, — правда. Добрий і відповідальний. А прапори реально алкаші», — каже один зі знайомих Прибильського. 
 
І хоч на сьогодні кримінальна справа військового диригента викликала значний резонанс, запобіжний захід змінювати йому суд не квапиться. Не в останню чергу з огляду на те, що стаття КК, інкримінована Артему, належить до особливо тяжких.