У Нікополі звільнений по "закону Савченко" задушив двох молодих дівчат

21.12.2016
У Нікополі звільнений по "закону Савченко" задушив двох молодих дівчат

У Нікополі розпочався судовий процес у справі жорстокого вбивства двох дівчат.

Очільник нікопольської поліції Євген Кравцов офіційно заявив про те, що повідомлено про підозру у вбивстві двох молодих жінок 30-річному чоловікові.
 
Як розповідала наша газета (випуск за 24.11.2016 року), нещодавно місто Нікополь сколихнули дві жахливі події.
 
За незначний проміжок часу було зухвало вбито двох Юлій — 20-річну Глазунову та 34-річну Каракушу.
 
При цьому все вказувало на те, що скоїла це одна й та сама особа. Адже на обох нещасних зненацька нападали темної пори на вулиці і душили.
 
Як повідомив Євген Кравцов, зловмисника, жителя Нікополя, вони затримали через два тижні після другого вбивства.
 
Раніше він уже отримував вирок суду — 13 років позбавлення волі. Також за вбивство.
 
Але після відбутих 10 років ув’яз­нення навесні цього року вийшов на волю завдяки так званому «закону Савченко», за яким рік перебування за ґратами до вироку суду, що набув чинності, зараховується за два.
 
Підозрюваний одружений, дружина чекає на дитину. Перебивався випадковими заробітками.
 
Останнім часом працював у приватному підприємстві з переробки насіння соняшнику. З дому нерідко відлучався вночі. Дружині говорив, що на роботу.
 
«Він міцної статури, що дозволяло йому впоратися з убитими. Чоловік отримував якесь задоволення від убивств. Душив не лише руками. За другим фактом потерпіла ще подавала ознаки життя, коли він поклав її на лаву в сквері і задушив, наступивши на горло ногою», — розповідає очільник нікопольської поліції.
 
Як зазначив Євген Кравцов, щодо першого вбивства Юлії Глазунової вони мають генетичний матеріал, що залишився на одязі вбитої, а по другому вилучено мобільний телефон потерпілої.
 
При цьому метою нападів зловмисника на своїх жертв була зовсім не нажива.
 
Хоча в обох Юлій деякі речі були забра­ні, але знайти їх поки що не вдалося. 
 
Євген Кравцов стверджує, що затриманий наразі в усьому зізнався. При цьому, заперечує застосування співробітниками поліції будь-яких недозволених методів. До того ж покази підозрюваного збігаються з іншими свідченнями. 
 
Як виявилося, фатального для 20-річної Юлії Глазунової вечора він також відпочивав у популярному в Нікополі нічному клубі «Місячний блюз».
 
Дівчина там перебувала разом зі своїм цивільним чоловіком, з яким серйозно посперечалася і глибокої ночі вирушила додому сама. Отже, зловмисник однозначно вистежив її ще в нічному клубі і пішов за нею.
 
Та й співробітники «Місячного блюзу» стверджують, що чоловік зазвичай брав усього лише 50 грамів коньяку і спостерігав за відвідувачами, час від часу виходячи на перекур.
 
Є очевидці того, що в нічному клубі він перебував до 4-ї години ранку і в другому випадку міг піти слідом за іншою жертвою, але на шляху трапилася Юлія Каракуша, яка так рано вирушила з дому у прагненні першим же рейсовим автобусом виїхати до Дніпра, де нещодавно влаштувалася на роботу.
 
Що характерно, рідні затриманого його долею переймаються. Після того, як спершу його інтереси представляв призначений захисник, тепер вони винайняли адвоката приватного.