На початку нового року Херсонщину накриє хвиля масових скорочень

21.12.2016
Першими про порушення своїх прав заговорили співробітники Головного управління пенітенціарної служби на Херсонщині.
 
Офіцери та прості співробітники, які ще зовсім недавно раділи розширенню повноважень після того, як Херсонська область набула статусу прикордонного регіону, тепер вивчають накази про своє звільнення.
 
Причому людей заздалегідь ніхто не попередив про поспішний розрив трудових угод.
 
— Після новорічних свят я та мої колеги поповнимо лави безробітних, — із гіркотою констатувала заступник начальника ГУ пенітенціарної служби на Херсонщині, полковник внутрішньої служби Олена Досенко. — Мій стаж роботи — понад 19 років, тепер шукатиму нове місце роботи «на гражданці».
 
Відомо, що робочі місця будуть збережені тільки за тим персоналом, який безпосередньо працює з ув’язненими у в’язницях. А ось адміністративні співробітники управління поповнять армію безробітних.
 
Припинив свою роботу також й офіційний сайт Головного управління пенітенціарної служби на Херсонщині.
 
Відзначимо, що скорочення співробітників адміністрації при регіональних управліннях пенітенціарної служби прокотилося по всіх регіонах України.
 
Це стало результатом тієї реформи, суть якої виклав iще на початку поточного року міністр юстиції України Павло Петренко.
 
За його словами, пенітенціарна служба має стати цивільним органом, а його основна діяльність повинна бути зведена до перевиховання, соціалізації і повернення до нормального життя людини, що потрапила за ґрати.
 
Однак чомусь саме у прикордонному місті людей не попередили про майбутнє звільнення так, як це належить робити згідно із Законом України. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Стало відомо, що медики Херсонщини готуються до масових акцій протесту. Причина соціального невдоволення та сама: масові звільнення співробітників та закриття лікарень, яке очікується вже на початку 2017 року.
 
Реорганізація медичної галузi південного міста призвела до закриття кількох лікарень і пологового будинку.
 
Тільки під одним листом профспілкової організації Херсонської міської клінічної лікарні імені Лучанського з проханням не допустити соціального вибуху та оптимізації установи поставили свої підписи більш як 200 осіб.
 
У зверненні йдеться про те, що медичні працівники готові не тільки до масових акцій протесту, а й до судових позовів. Людей повинні були повідомити про прийдешні звільнення ще за три місяці до підписання наказів.
 
Однак співробітники Управління охорони здоров’я Херсонської міськради таку норму закону просто проігнорували.
 
Працівники охорони здоров’я написали скаргу до Асоціації міст України з вимогою розібратися, чому в окремо взятій Херсонськiй області реформа охорони здоров’я проходить iз явними порушеннями всіх вимог законодавства України.