Майбутні Паганіні. У Львові стартує ІІ Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси

20.10.2016
У п’ятницю у Львові стартує ІІ Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси. На сцені Львівської обласної філармонії відбудеться урочисте відкриття скрипальських змагань. Триватимуть вони трохи більше тижня — до 31 жовтня. Вхід на концерти у конкурсні дні — вільний.
 
Уперше конкурс Олега Криси відбувся у 2013 році з ініціативи Мистецького об’єднання «Світ класичної музики». Мета конкурсу — підтримати українську талановиту молодь та дати їй шанс для розвитку, досягнення  світового рівня майстерності.
 
Також це додаткова можливість представити українську музичну традицію широкому загалу. Організатори підкреслюють, що такі заходи дуже важливі для іміджу міста як культурної столиці.
 
Цьогоріч до Львова приїхали понад 30 молодих віртуозів iз різних країн, зокрема з Польщі, Іспанії, Японії, Китаю, США, Південної Кореї та Франції. Оскільки конкурс Олега Криси спрямований на розвиток творчої молоді, то мінімальний вік учасників на день відкриття конкурсу повинен становити 15 років, максимальний — 29.
 
Журі конкурсу вже вдруге очолить видатний маестро, уродженець Львівщини Олег Криса, який зараз обіймає посаду професора у престижній Істменській школі музики у Рочестері (США).
 
Також до складу журі запрошено відомих музикантів та педагогів: Кшиштофа Яковича (Польща), Сачіка Мізуно (Японія), Володимира Заранського (Україна), Юрія Мазуркевича (Канада—США), Пяйвюта Меллера (Фінляндія), Едварда Зєнковскі (Австрія).
 
Конкурсна програма виділяється тим, що містить складні та різнопланові твори не лише світової класики, а й українських композиторів.