Усе буде на П’ятірку

06.01.2016
Усе буде на П’ятірку

Наприкінці 2016 року в Україні вже нічого не буде по-старому. Для реформ, які встигли перетворитися на «заговорені» міфи, нарешті настав сприятливий час. Зміни прийдуть в усі сфери нашого життя, але скористатися ними зможуть лише ті, хто сам готовий перебудувати себе на новий прогресивний лад. Консерватори й далі оплакуватимуть стару систему, проклинаючи «безлад». Але вони б принесли набагато більше користі собі й країні, якби замість властивого їм опору допомогли реформаторам структурувати елементи притаманного для таких періодів хаосу. Словом, прищепіть паски — попереду американські гірки. При всій складності траєкторії руху, нею не передбачено зупинки.

Консерваторам краще відпочити до наступного року

Минулий рік у наших сподіваннях мусив би стати періодом великих змін, але натомість у багатьох нетерплячих співвітчизників залишив відчуття згаяних можливостей. Втім, нічого не буває випадково. Протягом останніх дванадцяти місяців життя України, згідно з нумерологічними циклами, проходило під впливом вібрацій чисел чотири і вісім. Вони разом створили консервативний тандем, на тлі якого паросткам нового випало пробиватися, мов крізь залізобетонну брилу. Але життя йде далі. На зміну статичному дуету прийшла наступна пара — п’ятірка (число особистого українського року) і дев’ятка — універсальна річна вібрація: 2+0+1+6=9.

І ось тут починається найцікавіше. Дев’ять — архетип завершення. У землян настав період, коли їм доведеться розпрощатися з усім, що вже втратило актуальність і остаточно виконало свою місію. Для України — це природний шанс нарешті побороти стару корупційну систему, відправити на політичну пенсію ретроградів, видалити з економіки тіньові схеми. Причому здихатися цих пережитків минулого українцям буде простіше завдяки згаданій п’ятірці, що вважається архетипом прогресу, свободи і змін. Тобто новим паросткам крізь наш вітчизняний залізобетон цього року буде пробиватися набагато легше, оскільки той природно ослабне із суто об’єктивних причин. Адепти старої системи вже не зможуть успішно вести свої таємні війни без широкого розголошення, а прихильники нового вчинятимуть бунти при найменшій загрозі гальмування реформ. Тандем п’ятірки з дев’яткою — це якраз той вільний «дух, що тіло рве до бою», тому зупинити його віщуваннями про «агресію зовнішнього ворога» вже не вдасться. Словом, якщо влада не демонструватиме суспільству конкретного прогресу у всіх сферах життя, суспільство знову візьметься змінювати владу.

Подібний шанс українцям уже випадав дев’ять років тому, але тоді він був згаяний через відсутність у країні активного громадянського суспільства. За свою пасивність вже наступного року ми розплачувалися різким «обвалом» гривні і серйозним просіданням економіки. Й оскільки повторна здача провалених екзаменів завжди знижує оцінку на кілька балів, втрата чергового шансу принесе ще сумніший результат.

Провести радикальні зміни буде корисно українцям і у своєму власному житті. Причому йдеться не про перехід на нову роботу чи переїзд до іншого міста, оскільки просторові пертурбації без внутрішнього переосмислення власного світогляду і неактуальних установок нічого нового не принесуть. Девіз року досить простий: хочеш змін у країні, змінюйся сам. Тобто якщо вважаєш, що влада реформує державу повільно, — приєднуйся до реформаторів або тих, хто змушує чиновників і депутатів рухатися швидше і в прогресивнішому руслі. Якщо громадська діяльність — не твоє, — перетвори на територію успіху свій маленький життєвий простір або, як мінімум, займи позицію недієвого спостерігача, що по-філософськи приймає зовнішній хаос, чекаючи стабільнішого наступного року. Чого точно не слід робити, так це перетворюватися на вічно невдоволеного критика, якому скрізь ввижається кінець світу, зрада і «все пропало». Цього року так звана «диванна сотня» патріотів за коефіцієнтом корисної дії нічим особливим не відрізнятиметься від легіону радянсько-проросійських плакальників. Змін більше не треба чекати, бо їх необхідно створювати. Люди, які мислять прогресивно і мають активну життєву позицію, нарешті стануть потрібними і затребуваними. Це їх зоряний час.

Хто буде на коні?

П’ятірка прекрасна насамперед тим, що створює ідеальні умови для презентації своїх здобутків на чужій території. Саме тому нинішнього року найбільше виграють саме ті українці, які за попередні чотири роки зуміли розпочати і розвинути власний бізнес. Вони можуть сміливо виходити зі своїм продуктом у найширший світ і будуть неодмінно оцінені. Особливий успіх чекає на торговельні компанії, які налагодили зарубіжні контакти або спробують це зробити. Також «оживуть» туристичні та рекламні фірми і всі види бізнесу, пов’язані з логістикою й іншими транспортними послугами.

П’ятірка, будучи архетипом прогресу, завжди залишається великою «законницею» і державним менеджером. Саме тому є підстави сподіватися, що Україні цього року таки вдасться провести реформи у юридичній сфері й оновити уряд за рахунок приходу до чиновницьких кабінетiв прогресивно мислячих фахівців. Ретрогради з добре підвішеними язиками вже минулого року неабияк дратували суспільство, а тепер взагалі здаватимуться нестерпними. Було б добре, якби Верховній Раді вдалося замінити їх еволюційним шляхом. У зворотному випадку люди їх просто винесуть iз кабінетів разом iз дорогими кріслами.

Така ж доля чекає і парламент, якщо для прийняття вкрай потрібних законів i далі доведеться запрошувати до сесійної зали, умовно кажучи, пана Байдена. Хоча, за великим рахунком, для країни було б набагато корисніше, якби суспільство змусило нинішніх депутатів працювати у реформаторському дусі, а нові вибори було призначено на 2017 рік. Рiч у тiм, що бунтарська п’ятірка у політику може привести не лише прогресивно мислячих людей, а й відвертих авантюристів. А це не додасть країні стабільності.

Утім, в якому б руслі не розвивалися події, протистояння на рівні Кабміну та Верховної Ради все одно виникне з суто об’єктивних причин. Рiч у тiм, що для Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка цей період стане роком одразу двох дев’яток, і ось на такому подвійному «завершенні» з нього спитають за все.

До того ж наприкінці травня у житті головного урядовця розпочнеться новий 9-річний цикл, що проходитиме під впливом вібрацій кармічного числа 16. Найкращу характеристику останньому дає система Таро, назвавши шістнадцятку «Вежею». Символіка її досить красномовна. На цій карті зображена похмура висока споруда, з маківки якої летить скинутий униз чоловік. Він абсолютно безпорадний у цій ситуації, бо вона дійсно фатальна. Мораль «Вежі» проста: у якому б соціальному і політичному статусі тебе не вознесло життя на цю вершину, ти все одно полетиш униз, якщо зречешся власного духовного розвитку або нашкодиш іншим.

Усе відбувається настільки безапеляційно тому, що 16 у сумі дає сімку, яка є архетипом Бога, Всесвіту, природи, істини і високого професіоналізму. То ж у випадку з главою уряду можливі два варіанти: якщо критика, що лунала на його адресу весь минулий рік, насправді виявиться наговорами заздрісних політичних ворогів, то в Арсенія Яценюка буде шанс дочекатися у своєму кріслі нової Верховної Ради. Але якщо то правда, йому доречніше піти з посади самому, не провокуючи суспільні бунти і відповідно позачергові парламентські вибори. У свою чергу агресивний опір з його боку включить феномен «Вежі», в арсеналі якого маса варіацій на тему «падіння». У випадку з державними чинами все складно і тому, що, падаючи, вони часто тягнуть за собою всю країну.

«Вежа» для нашої держави, без перебільшення, знаковий символ, оскільки сімка, що є головною вібрацією України, теж таїть у собі цей кармічний аспект. Саме тому політики і бізнесмени з подібною нумерологічною картою мають найбільше шансів вознестися на вершину української влади. Але якщо вони своїми діями свідомо шкодять країні, то автоматично потрапляють до групи претендентів на виліт. Причому дістанеться не лише своїм, а й чужим нападникам. Класичним прикладом у цьому сенсі може бути доля російського президента Володимира Путіна, що так само, як і Україна, має шістнадцятку як Число Життєвого Шляху. Його забаганка будь-якою ціною приборкати норовливу сусідку обернулася крахом політичного іміджу. Особливо високу ціну він уже заплатив і продовжує далі платити за своє біснування у 2015 році, який у нього був сьомим особистим роком у поточному кульмінаційному циклі. Та сімка теж таїла в собі кармічні аспекти числа 16.

Буква і дух Закону

Річна п’ятірка може активізувати в Україні ще й церковні дискусії. Перший дзвінок пролунав з подачі настоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія, який спробував заборонити у храмах цієї парафії службу державною мовою. У відповідь священики одразу висловили свою незгоду.

Конфлікт між проросійським духовним начальством і патріотично налаштованими підлеглими, очевидно, посилюватиметься й далі. Причина, з нумерологічної точки зору, цілком закономірна. Сімка — це число, яке визнає не історично-кровну, а духовну спорідненість і, будучи архетипом істини, сповідує не стільки букву Вищих законів, скільки їх вільний, не обмежений канонами дух. А відтак віщування московського духовенства про містечкові церковні традиції у рік прогресивної п’ятірки можуть і не отримати належного відгуку в колах українських громад. У результаті дискусії на тему єдиної помісної церкви оживуть iз новою силою. Не виключено, що служителі деяких храмів УПЦ МП висловлять бажання перейти до Київського патріархату, а найбільш затяті церковні адепти «російського світу» почнуть втрачати кількість своїх прихожан. Якщо ж підпорядковане Москві православ’я і далі вороже сприйматиме національне відродження в Україні, то ризикує змаліти до рівня ортодоксальної секти, ідейно чужої для більшості місцевих вірян.

Узагалі цього року проштовхнути в Україні ідеї у стилі ретро, приправлені застійною архаїкою, буде надзвичайно складно. Навіть для усталених традицій шукатимуться елементи модерної форми. У тренді буде все нове, але надовго приживуться лише ті починання, що мають символіку добре організованого експромту.

  • Восьмий рік Президента

    Чергове «все пропало» в Україні проходить під личиною панамського синдрому. Ключове слово в цій історії саме «чергове», бо перепусткою на владний олімп нашим політикам традиційно служать саме апокаліптичні агітки. І >>

  • Обмін планетами

    Древні космодроми, що збереглися на нашій планеті, красномовно доводять як мінімум «туристичну» або наукову цікавість прибульців до життя заселеної Землі. Вони тут були, і цей факт, що підтверджений абсолютно зримими доказами, заперечити складно. >>

  • Розквiтнуть мiста-сади

    Розповідь ученого, який бачив майбутнє. «Свідомо» продовжує публікувати історії Олександра Харченка — фізика-ядерника, який стверджує, що на минуле Різдво, 7 січня, зміг порушити закон збереження імпульсу і на кілька годин потрапив в Україну 2028 року. >>

  • Розквiтнуть мiста-сади

    Журналісти записали розповідь ученого, використовуючи поліграф — детектор брехні. А після цього довго сперечалися, чи потрібно ділитися почутим... Фізик-ядерник Олександр Харченко стверджує, що йому вдалося побувати в майбутньому. >>

  • Парад близнюків і дзеркальних двійнят

    Наші агресивні північні сусіди запевняють, що Росія на території Донбасу воює з самою Америкою, а Україна у цій епічній борні — щось на кшталт борошна між глобальними жорнами. Вочевидь, таке припущення додає їм внутрішньої величі й служить доказом гучно розрекламованого процесу вставання з колін. >>

  • Дзеркальна сімка

    Світом нині править істина, тому вже восени, з нумерологічної точки зору, все потаємне і приховане мусить стати явним. Арифметика тут дуже проста: складіть докупи цифри 2014 року, і в сумі отримаєте сімку — число високих космічних енергій, що зриває маски з неправди і ставить під сумнів моду на рожеві окуляри. >>