Економія вилізла боком

25.12.2015
Економія вилізла боком

Бар Рафаелі.

Якщо краса і врятує світ, то саму красу інколи можуть врятувати лише добрі адвокати. Найвідоміша топ-модель Ізраїлю Бар Рафаелі переконалася в цьому на власному досвіді. Як повідомляє ізраїльська преса, колишню подружку Леонардо Ді Капріо (Бар зустрічалася з голлівудською зіркою близько чотирьох років) заарештували за ухиляння від сплати податків.

30-річну манекенницю затримали 16 грудня. Допит тривав понад 12 годин. Податківці припускають, що загалом Рафаелі разом зі своєю матір’ю Ципі Левін приховала від них доходи на десятки мільйонів шекелів, тобто не сплатила державі щонайменше 6 мільйонів податків.

Станом на сьогодні Бар є не лише головною зіркою модельного бізнесу своєї країни, а й однією з найвідоміших манекенниць у світі. У вересні вона вийшла заміж за бізнесмена Аді Езру — ізраїльського мільйонера, який одразу порадив жінці не шкодувати грошей на свої забаганки. Хоча Рафаелі й сама непогано заробляє — днями вона стала «обличчям» відомої марки жіночої спідньої білизни Agent Provocateur.

Адвокат зірки вже заявив, що йдеться про непорозуміння. Річ у тім, що, згідно з ізраїльським законодавством, ізраїльські громадяни повинні сплачувати податки на дохід, отриманий навіть за кордоном. Тоді як іноземні резиденти Ізраїлю платять податок лише з тих коштів, що заробили в межах цієї країни. Бар із мамою запевняють, що більшу частину року проводять не в Ізраїлі, тому, мовляв, і платити нічого не будуть. Втім фіскальні державні органи з цим не згодні...