Шевченко як «загроза нацбезпеці»

Шевченко як «загроза нацбезпеці»

Вільдара Шукурджієва, затриманого у Сімферополі за участь у святкуванні 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, Залізничний суд Сімферополя засудив до 40 годин виправних робіт (але не більше 4 годин на добу). Суддя визнав активіста винним за законами Росії в «порушенні встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування», а фактично — за розгортання українського державного прапора, який у Криму вважається «екстремістським».

Смертельні обійми

Смертельні обійми

Неймовірна трагедія сталася днями у харківській 16-поверхівці, що на Салтівському шосе, 137а. Восьмирічний хлопчик, чекаючи бабусю на сходовій клітці, заглянув до викликаного ліфта. У цей час двері різко закрилися, здавивши дитині шию. На крик літньої жінки збіглися сусіди, але розтиснути міцні лещата підручними засобами їм так і не вдалося. Коли за викликом прибули рятувальники, хлопчик уже помер.

Шукайте чоловіка

Шукайте чоловіка

Гори битого скла і понівеченого металу — у четвер уночі в результаті спрацювання вибухівки один із входів до одеського бізнес-центру «Адміральський» перетворився на купу брухту. Як з’ясувалося, вибуховий пристрій (300 грамів тротилу) встановили біля вхідних дверей орендованого офісу осередку політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

Кремлiвська «дiєта»

Кремлiвська «дiєта»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минув тиждень iз моменту часткового припинення голодування українською льотчицею. Савченко погодилася почати приймати їжу, щоб її не шпиталізували в російську лікарню і не почали годувати примусово. Натомість вона вимагає, щоб її оглянули українські медики і призначили своє лікування, оскільки самопочуття українки після початку прийому їжі лише погіршується.

Золотий батон

Золотий батон

Естафету подорожчання продуктів учора перейняв і хліб. Як повідомили «УМ» у «Київхлібі», з 12 березня його вартість у столиці та області «через подорожчання складових собівартості» зросте на 30%. Так, хліб «Український столичний» коштуватиме 8,58 грн., хліб «Пшеничний традиційний» — до 7,14 грн., батон «Нарізний київський» — до 7,2 грн.

Всі статті рубрики