РАХУНКОВА ПАЛАТА

20.02.2015

2,5 млрд. гривень

сягнув розмір заборгованості із заробітної плати в Україні станом на січень 2015 року. Серед лідерів із затримки виплат — Донбас, а також Чернівецька і Дніпропетровська області.

1 млрд. гривень

сягнула загальна сума збитків, завданих Донбасу війною. За словами радника глави СБУ Маркіяна Лубківського, лише в Донецькій області зруйновано більше 9 тис. будинків.

100 млн. доларів

зекономила Україна в лютому завдяки збільшенню обсягів імпорту реверсного газу з Європи. В січні Україна імпортувала з Європи 1,1 млрд. кубометрів газу.

100 млн. гривень

витрачає Україна щодня на захист від російської агресії. Загалом війна на сході знищила понад 20% економічного потенціалу України.

42,928 млн. осіб

становило населення України станом на 1 січня 2015 року (без урахування анексованого Криму та Севастополя). Рік тому в Україні налічувалося 45,4262 млн. громадян.

3,654 млн. гривень

застави вніс за затриманого Олександра Єфремова екс-«регіонал» Борис Колесніков. Самому Єфремову висунуто підозру, зокрема в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

120 тисяч поліцейських

служитимуть у системі реформованої української поліції. На цей час у структурі МВС працює 178 тисяч міліціонерів.

50 тисяч держслужбовців

планує скоротити до кінця року уряд України. Це становить 20% від їхньої загальної кількості. Минулого року кількість чиновників зменшилася ще на 25 тисяч.

2175 осіб

визнані потерпілими внаслідок сутичок на Майдані рік тому. Родинам загиблих Мінсоцполітики пообіцяло виплатити по 121 тисячі грн., важкопораненим — по 60 тисяч.

На 280% зростуть

тарифи на газ, повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева. Також на 66% піднімуться ціни на тепло. Такими є вимоги МВФ до чергового траншу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>