Підтримайте Порошенка

23.05.2014
Підтримайте Порошенка

Тільки Петро Порошенко може перемогти в першому турі президентських виборів. (з мережі «Фейсбук».)

«Час, коли кандидати у президенти України могли, за законодавством, зняти свої кандидатури з виборчих перегонів, сплинув. Тому ми звертаємося до тих із них, які цього не зробили, але вважають себе справжніми патріотами України, готові на ділі пожертвувати своїми амбіціями заради неї, — підтримати Петра Порошенка. Просимо в ім’я України та її майбутнього закликати виборців віддати свої голоси за нього», — говориться у зверненні, яке підписали Роман Іваничук, Дмитро Павличко, Юрій Щербак, Володимир Василенко, Михайло Слабошпицький, Юрій Мушкетик, Павло Гриценко, Григорій Халимоненко, Наталія Осьмак.

«Згідно з усіма соціологічними опитуваннями, Президентом України стає Порошенко. Питання лише, чи в першому турі, чи в другому. У двох варіантах він виграє з розгромним рахунком у будь-кого із конкурентів. Тому підтримувати в першому турі іншого, ніж Порошенко, — це ваше право, але внаслідок цього вибори Президента затягнуться на цілих три тижні, які, відповідно до закону, відділяють два тури. Цим часом обов’язково скористається Путін для подальшої дестабілізації внутрішньоукраїнської ситуації, продовжить зазіхання на нашу територіальну цілісність, що може призвести до катастрофи», — переконують представники інтелігенції.

«Тому, якщо Ви в першому турі зібралися голосувати за одного, а в другому готові підтримати Порошенка, просимо Вас прискорити свій вибір і вже в першому турі підтримати Петра Олексійовича Порошенка», — звертаються підписанти. За їхніми словами, «це буде актом політичної мудрості та справжнього державницького чину. Адже лише Петро Порошенко має шанс стати Президентом України у першому турі виборів, швидко відновити ефективну вертикаль влади та посилити обороноздатність України».