ХРОНІКА

23.05.2014

Баскетбол

НБА. «Плей-оф». Фінал західної конференції. «Сан-Антоніо» — «Оклахома-Сіті» — 112:77 (Паркер (22), Грін (21) — Дюрант, Уестбрук (15)). Рахунок у серії до чотирьох перемог — 2:0.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал східної конференції. «Чикаго» — «Лос-Анджелес» — 2:6. Рахунок у серії до чотирьох перемог — 1:1.

Велоспорт

Багатоденка «Джиро д’Італія». 11-й етап. 1. Роджерс («Тінькофф-Саксо») — 5.48,07. 2. Гешке («Джайнт»). 3. Баттальїн («Бардіані») — +0,10.

Загальний залік: Еванс («Бі-Ем-Сі») — 48.39,04. 2. Уран («Омега») — +0,57. 3. Майка («Тінькофф-Саксо») — +1,10.

Футбол

Як повідомляє офіційний сайт «Дніпра», Хуанде Рамос припиняє співпрацю з клубом. Після чотирьох років плідної роботи власники дніпрян запропонували іспанцеві новий контракт, утім 59-річний наставник, який, зазначимо, вивів дніпропетровців до Ліги чемпіонів, відмовився його підписувати, мотивуючи свою відмову небажанням залишатися в неспокійній Україні. Зазначимо, що найближчим часом «Дніпро» може залишити й його лідер — Євген Коноплянка, у придбанні якого зацікавлені «Ліверпуль» та «Манчестер юнайтед». Подейкують, що й капітан «біло-синьо-блакитних» Руслан Ротань може переїхати з України до Росії — в казанський «Рубін», де, нагадаємо, виступає гравець нашої національної збірної Марко Девич.

Нового тренера доведеться шукати й донецькому «Металургу». Росіянин Сергій Ташуєв, який у минулому році працював з «метадонами», підписав контракт з махачкалинським «Анжи».

Бокс

Попри те, що Міжнародна федерація боксу (IBF) зобов’язала Володимира Кличка боксувати з обов’язковим претендентом на пояс, непереможним болгарином Кубратом Пулєвим, в наступному бою український чемпіон планує зустрітися з іншим суперником — Бермейном Стіверном, володарем поясу за версією WBC. Нагадаємо, що давня мрія Кличка — зібрати у себе всі можливі чемпіонські трофеї. Після того, як його старший брат Віталій, котрий до останнього часу володів поясом WBC, залишив ринг, у Володимира з’явилася така можливість. «Об’єднання поясів має пріоритет перед обов’язковим захистом. Я ще жодного разу не володів титулом WBC. Сподіваюся, що найближчим часом ми прийдемо до угоди», — зазначив у інтерв’ю німецькому RTL Кличко-молодший.

Теніс

«Ролан Гаррос». Кваліфікація. Перший раунд. Чоловіки. Дакворт (Австралія) — Марченко (Україна) — 4:6, 6:3, 6:4. Жінки. Заневська (Україна) — Марциневич (Латвія) — 6:0, 6:0. К. Бондаренко (Україна) — де-Фроме (Голландія) — 2:6, 2:6. Бейгельзімер (Україна) — Местач (Бельгія) — відмова бельгійки.