РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.05.2014

на 7,216 млрд. доларів

зменшилася за місяць сума державного боргу України, повідомило Міністерство фінансів. Загальна сума державного та гарантованого державою боргу на 1 квітня становить 65,894 млрд. доларів.

32,5 млн. гривень

вивезла зі сховища Ощадбанку в Сімферополі так звана самооборона Криму. Ці гроші були призначені для виплат пенсіонерам, інвалідам, ветеранам, сім’ям з дітьми та іншим малозахищеним верствам населення, повідомив Ощадбанк.

171 тис. українців

змінили місце голосування, пише громадська мережа ОПОРА. Лідером став Львів, на другому місці — Дніпропетровськ, далі — Київ. Процедура тимчасової зміни місця голосування вже завершена.

75 тис. осіб

забезпечуватимуть громадський порядок у країні в день виборів. З них 55,7 тис. міліціонерів і більше 20 тис. представників громадськості, повідомив начальник Управління масових заходів МВС України Андрій Чалий.

6 тис. жителів

Криму захотіли обирати Президента на материковій частині України, повідомило ЦВК. Більшість голосуватимуть у Києві, Миколаєві, Одеській та Херсонській областях.

2784 особи

міжнародних спостерігачів працюватиме на виборах. 2482 спостерігачі — від міжнародних організацій та 302 — від іноземних держав.

600 абітурієнтів

з Криму хочуть пройти ЗНО на материковій частині України, повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич. Усім охочим рекомендовано завчасно виїхати на материк, оскільки з 1 червня в Криму можливі деякі ускладнення в графіку руху поїздів і автобусного сполучення.

127 осіб

станом на 21.05. загинуло на сході України в результаті насильницьких дій, повідомляє ООН. За їхніми даними, ситуація з дотриманням прав людини на сході країни погіршилася.

9-те місце

займає Україна в рейтингу світових виробників сталі. Наші металурги піднялися з 10-го на 9-те місце рейтингу, обігнавши Туреччину. І це при тому, що у квітні 2014 року виробництво сталі скоротилося на 4,5% — до 2,625 млн. тонн порівняно з квітнем минулого року.

2% українців

відмовляють в отриманні візи до країн ЄС. «Відмова виникає, коли людина нездатна довести мету своєї поїздки», — повідомив директор департаменту МЗС Всеволод Ченцов. Найменше проблем — із візою для навчання.

 

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>