НОВИНИ ПЛЮС

15.05.2014

Симоненко судитиметься з Турчиновим

Комуністична партія України має намір звернутися в суд iз позовом проти голови Верховної Ради, в.о. Президента України Олександра Турчинова. «Ми готуємо цей документ», — сказав лідер КПУ Петро Симоненко в ефірі телеканалу «Україна». Нагадаємо, що між Симоненком та Турчиновим у вівторок стався інцидент. Спікер перервав виступ Симоненка, котрий заявив, що в Маріуполі «встановлюється націонал-фашистський режим». Турчинов зазначив, що суд має розглянути питання про заборону Компартії, а її очільник у відповідь подає в суд на ініціатора такої заборони.

Порошенко закликає «безнадійних» кандидатів знятися з виборів

Штаб Петра Порошенка закликає кандидатів у Президенти, чий рейтинг не перевищує 3-5%, підтримати того кандидата, який може виграти вибори в першому турі. Про це заявив керівник виборчого штабу Порошенка Віталій Ковальчук на прес-конференції у Києві. За його словами, важливо, щоб вибори Президента пройшли в один тур i країна у «період війни» якнайшвидше отримала б головнокомандувача військ. Раніше команда Порошенка закликала Юлію Тимошенко знятися з виборів заради перемоги єдиного кандидата від демократичних сил, але екс-прем’єр відмовилася.

ПР ініціюватиме дострокові парламентські вибори

Восени Партія регіонів ініціюватиме проведення дострокових парламентських виборів. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич, передає агентство УНН. «Ми готові до перевиборів парламенту. Я не виключаю, що восени саме Партія регіонів ініціюватиме проведення дострокових парламентських виборів, тому що ми вже бачимо, що політика влади буде провальною», — сказав він та додав, що результати президентських виборів дуже розчарують Майдан.