РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.01.2014

87 млн. євро

склав прибуток Банку Ватикану за 2013 рік. Активи банку становлять 7,1 млрд.євро. Папа Римський Франциск І прагне зробити діяльність Банку прозорою.

3,6 млн. гривень

править за свій будинок у с.Юріївка під Києвом суддя Києво–Святошинського суду Юрій Бурбела, який виніс вирок «васильківським терористам». Тим часом щомісячна зарплата цього судді — 10 тис.грн., повідомляє видання Crime.in.ua.

1,6 млн. прихильників

Вєри Брєжнєвої зареєстровано в «Твіттері». Співачка, за даними «Корреспондента», тримає першість серед селебріті за кількістю відвідувачів її сторінки у соцмережах. Далі йде Ані Лорак (1,1 млн.).

100 тис. гривень

матеріальної допомоги від держави отримає сім’я кожного з восьми загиблих під час пожежі на ювелірній фабриці в Харкові, що сталася 8 січня, сповіщає урядовий портал.

23 тис. українців

дистанційно працюють фрілансерами (нештатними співробітниками) на закордонні компанії, свідчить агенція Elance. З них 13 тисяч — програмісти. Середня зарплата програмістів, за даними Elance, становить 22 долари за годину.

20 тис. іноземців

отримали минулого року право на постійне проживання в Україні. Загалом на сьогодні понад 247 тис. іноземних громадян в Україні мають такий статус. Ще 71 тисяча іноземців мешкають у країні тимчасово.

20 тис. льотних годин

або ще 20 років — на такий термін збільшено технічний ресурс літака Ан­-225 «Мрія». Попередній ресурс «Мрії», визначений у 20 років, закінчився наприкінці грудня­2013. За час експлуатації літак перевіз 20 тис.тонн вантажів.

18,1 тис. одиниць

автомобілів Hyundai було продано минулоріч в Україні. Ця марка є лідером продажів, констатує «Укравтопром». ЗАЗ піднявся на другий рядок рейтингу — 17,709 тис., на третє місце вийшов Geely — 16,436 тис., на четверте — Toyota — 15,436 тис. штук.

150 метрів —

діаметр гігантського астероїда 2011 AG5, який може загрожувати Землі цілковитою катастрофою, порахували вчені НАСА. Приблизна дата його зіткнення з планетою людей — 5 лютого 2040 р.

110 держав

переводять годинники на «літній» та «зимовий» час, зокрема, США, країни ЄС, Україна. Відмовилися від цього Узбекистан, Таджикистан, Туркменія, Грузія, Казах­стан і Киргизія, а в 2012 р. — ще й Росія. Зараз в уряді РФ планують знов повернутися до природного для країни «зимового» часу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>