ЦИТАТИ ТИЖНЯ

23.08.2013

Віктор Медведчук,

лідер руху «Український вибір»

— про ототожнення себе з «більшою половиною» країни:

— Та жаль, так вийшло, що влада й опозиція об’єдналися сьогодні в так званому «європейському виборі». Я вважаю, як, власне, й більша половина населення України, що це неправильно, що наш вектор економічної інтеграції має бути східним — Митний союз.

(«Росія 24»)

Юрій Луценко,

екс–міністр внутрішніх справ

— про ЄС як єдино правильний вибір України:

— Український патріот і межигірський гангстер мусять порозумітися в умовах, коли Кремль веде неприховану холодну війну з метою змусити Україну до імперського ярма... Навіть якби в Москві випускали автомобілі кращі, ніж у Мюнхені, якби дороги в Пермі були кращими, ніж у Ліоні, якби надої молока в Саратові були вищими, ніж під Амстердамом, якби пенсії та зарплати в Рязані були вищими за празькі, все одно досвід переполовинення українського народу в ході радянського експерименту волає до нас: геть від Москви!

(«Українська правда»)

Юрій Сиротюк,

нардеп від ВО «Свобода»

— про торговельну війну Росії проти України:

— «Раша» інакше, як окрім ­зґвалтування, не знає інших способів женихання.

(«Фейсбук»)

Петро Симоненко,

лідер Компартії

— про свою підтримку посилення перевірок української продукції
на російській митниці:

— Ось ця проблема, як починають її формулювати — «торгові війни з РФ». Ви знаєте, я, навпаки, зараз за те, щоб вони мали продовження, і тоді товари, які продаватимуться в Україні, стануть набагато дешевші, це вигідно для народу України. Буде дешевше продаватися, куди вони подінуться. А якщо підприємства не здатні гарантувати нормальний стан продукції, їх необхідно повернути в державну власність.

(«Українські новини»)

Арсеній Яценюк,

лідер фракції «Батьківщина» у ВР

— про спробу нардепів з опозиції блокувати роботу Київради:

— Так, ми б’ємося із озброєною міліцією. А що залишається робити? Закон порушується, Конституція порушується, нехтується... Ми боремось так, як ми можемо і будемо далі боротися. Треба буде битися, значить будемо битися. Якщо вони не чують слів.

(«5–й канал»)