Хто по–справжньому крутий?

23.08.2013
Хто по–справжньому крутий?

Василь Ломаченко вже профі.

Однією з причин, через яку Василь Ломаченко досить довго не міг підписати професіональний контракт iз промоутерською компанією Top Rank, були різночитання в кількості прохідних поєдинків на шляху до бою за титул чемпіона світу. Дворазовий олімпійський чемпіон не хотів витрачати свої сили й час на лупцювання зайвих «мішків», тому вимагав від своїх роботодавців чітко окреслених термінів титульного бою.

Після підписання контракту віце–президент Top Rank Карл Моретті заявив, що битви за чемпіонський пояс варто очікувати в межах десяти боїв. Проте днями стало відомо, що вже в своєму другому профі–бою один із найсильніших аматорів світу може поборотися за пояс із переможцем чемпіонського поєдинку Салідо — Крус. Щоправда, для цього Василеві потрібно вдало дебютувати на професійному ринзі в протистоянні з досвідченим 30–річним пуерторіканцем Джонатаном Окендо.

На думку деяких експертів, український боксер поквапився, обравши в суперники бійця, який виграв 23 iз 26 поєдинків (14 — нокаутом). Навіть керівництво Top Rank в особі Моретті виказує здивування: «Не хочу драматизувати, але це нечувано для профібоксу. Подивіться, який досвід у Окендо і з ким від бився. Але Ломаченко впевнений у своїх силах, і ми зробимо все, щоб привести його до чемпіонського титулу».

До речі, найшвидше виграти чемпіонський титул на профі–ринзі зміг Гільєрмо Рігондо, якому знадобилося сім двобоїв.

Окендо не планує здаватися вчорашньому аматору, нехай і одному з найуспішніших. «Ломаченко, напевно, самовпевнений хлопець, якщо погодився дебютувати проти мене. Вважає себе по–справжньому крутим. Що ж, давайте подивимося, що відбудеться в ринзі», — заявив пуерторіканець.

Відзначимо, що боксуватиме Василь Ломаченко в категорії до 57,2 кг. Бій із десяти раундів намічений на 12 жовтня в Лас–Вегасі.

 

ПАРТНЕР

Одразу після підписання Василем Ломаченком профі–контракту з’явилася інформація, що й товариш «Лома» — Олександр Усик — теж перейшов у професіонали. Однак, як з’ясувалося, то була «качка». Наразі Сашко не отримав гідної для себе пропозиції, тому продовжує перебувати в обоймі національної олімпійської збірної, з якою нещодавно проходив тренувальний збір у Алушті. Як сказали «УМ» у Федерації боксу України, Усик, як і інші лідери команди «Українські отамани», призери минулорічних Ігор в Лондоні Денис Беринчик та Олександр Гвоздик, є членами національної збірної аматорів та разом з іншими збірниками проходять підготовку до майбутнього чемпіонату світу.