Осетер у бронзі

Осетер у бронзі

У новому курортному сезоні влада міста на Азові вирішила порадувати відпочивальників новим витвором місцевого скульптора Миколи Мироненка. Оригінальний пам’ятник делікатесному представнику живих морських ресурсів у його натуральну величину встановлено на узбережжі моря, неподалік готелю «Дюна», який де–факто належить нардепу Валерію Баранову. Парламентарій, власне, й зініціював поповнення полку оригінальних скульптур на курорті. На гранітному постаменті викарбували невтішну для усіх реалію: «Тут водились осетри...».

Мерія сказала «Не гавкай!»

Мерія сказала «Не гавкай!»

Херсонський унікальний для України документ заборонятиме собакам гавкати iз 22.00 вечора до 6.00 ранку. Мер Херсона Володимир Сальдо вже заявив, що готовий підписати таку постанову, зобов’язавши власників чотирилапих попереджати нічний гавкіт тварин. За ініціативи міського голови, проект рішення в рамках прийняття нових Правил благоустрою міста сесія міськради розглянула 31 травня. Тих господарів, чиї собаки посміють порушувати постанову влади, штрафуватимуть за усією суворістю закону.

Щоб ловилась, велика і маленька

Щоб ловилась, велика і маленька

Не сподіваючись на допомогу з боку чиновників, рибалки–любителі вирішили власними силами відновити рибні запаси регіону. За підтримки Миколаївської обласної федерації риболовного спорту (НОФРС) та клубу підводних мисливців «Інгул» було зібрано понад 5 тисяч гривень. На ці кошти чоловіки закупили близько 400 кілограмiв мальків товстолобика, коропа і білого амура. Залишилось лише зариблення, яке планують провести в південній частині Матвіївки. Організатори акції вже подали заявку до Миколаївської держрибохорони. Рибінспекція, у свою чергу, зобов’язана надати рибалкам право зарибнювати Південний Буг. При цьому процесі повинні також бути присутніми екологи, представники дер­жрибохорони та місцевого самоврядування.

Ще місяць на боємотлох

Ще місяць на боємотлох

На сумнозвісних складах боєприпасів під Новобогданівкою, які неодноразово злітали в повітря, донині триває зачищення території. Хоча знищення останньої партії вибухонебезпечних предметів генерали обіцяли ще позаторік. Саме з цієї причини громаді Мелітопольського району досі не передано ані майна, ані 300–гектарної території колишньої артбази. «Підготовку всієї необхідної для цього документації ми завершуємо», — запевнив голова районної ради Юрій Єсипенко.

Борт №028

Борт №028

Встановлять незвичайний монумент з ініціативи Тернопільської спілки любителів електротранспорту та керівництва комунального підприємства «Тернопільелектротранс». Наприкінці 2010–го тернопільські тролейбусники відсвяткували своє 35–річчя, тож відкриття незвичайного «рогатого» пам’ятника, можна сказати, відбудеться навздогін вагомій даті.

Всі статті рубрики