Хто знищує Україну?

01.10.2010
Хто знищує Україну?

Учора партія «Наша Україна» розпочала кампанію на захист української мови «Є мова — є майбутнє. Русифікації — стоп!». З цього приводу голова Ради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко надiслав відкрите звернення до народних депутатів стосовно проекту Закону «Про мови», що його подали до ВР «регіонали», комуністи і прихильники Володимира Литвина. Звернення відправили всім депутатам Верховної Ради. Однак воно стосується передусім «нашоукраїнців». «Якщо ви, всупереч позиції ваших виборців, підтримаєте антиукраїнський закон, на вашому імені назавжди залишиться тавро зрадника», — нагадує однопартійцям–нардепам пан Наливайченко. Він застерігає від поведінки, як у час підписання «харківських угод», коли «дев’ять депутатів «НУ» стояли до кінця, а решта були або в буфеті, або з гальорки спостерігали, як «регіонали» б’ють їхніх побратимів».

Валентин Наливайченко наголошує, що нинішня влада хоче повернути в Україні колоніальну мовну політику: «Прикриваючись красивими деклараціями про адаптацію мовного законодавства України «до стандартів міжнародного світового та європейського права у сфері мовної політики», антиукраїнські сили хочуть поновити зупинений у 1991 році процес русифікації України». Екс–голова СБУ називає такі намагання «відвертим зазіханням на основи конституційного ладу в Україні», а сам законопроект — злочинним. На думку Валентина Наливайченка, голосування за цей законопроект буде рівноцінним публічному визнанню: «Я працюю на знищення української мови і української державності».

На думку політика, цей законопроект є дискримінаційним не лише щодо української, а й щодо мов інших корінних етносів, бо несе русифікацію народам, які вважають своєю батьківщиною Україну, — кримським татарам, караїмам, кримчакам, ромам. «Збереження статусу української мови убезпечить кожен народ від денаціоналізації, від розчинення і розчавлення у межах чужого нам проекту «Русскій мір».

Наголосив голова полiтради «Нашої України» і на економічному аспекті законопроекту. Адже його ініціатори лобіюють власні бізнесові інтереси. Лобісти «оновлення» закону — це іноземні шоу–бізнес, книговидавці та кінематограф. «Наша Україна» ж навпаки, лобіює національний продукт, українську музику, книгу, освіту.

«Я закликаю наших законодавців не голосувати за ворожий нам закон, що несе загрозу повноцінному розвитку українського народу, — заявив на прес–конференції Валентин Наливайченко. — Вони не мають на це ані права, ані мандата. Ми вимагаємо від усіх народних депутатів засвідчити свою позицію щодо цього законопроекту». Голова полiтради «НУ» повідомив, що «Наша Україна» розпочинає діяти: «Ми будемо діяти разом. Ми діятимемо рішуче. Ми прийдемо під стіни Верховної Ради, під стіни обласних та районних державних адміністрацій, до дверей народних депутатів, особливо тих, які зрадили своїх виборців і перебігли до коаліції. Їхні прізвища всім добре відомі. Адреси також нам відомі — з попереднього місця роботи — де чий замок стоїть. Ми закликаємо пам’ятати: без нас у них немає голосів».

Під стінами ВР громадські активісти планують протестувати у день розгляду законопроекту.

 

Повний текст відкритого листа голови полiтради «НУ» Валентина Наливайченка до народних депутатів України читайте в наступному номері «УМ».