Не осіннє діло

26.08.2010
Не осіннє діло

У передостанній день літа, 30 серпня, народні депутати зберуться на позачергову сесію парламенту. «Необхідну кількість підписів зібрано. Готується відповідне розпорядження глави Верховної Ради», — підтвердила інформацію прес–секретар спікера Ольга Чорна. Нагадаємо, перше пленарне засідання ВР осін­ньої сесії заплановане на 7 вересня. Але справа, очевидно, не жде...

Головне питання порядку денного — розгляд законопроекту щодо внесення змін до закону про місцеві вибори. Також розглядатимуться проекти щодо гарантій відновлення заощаджень і щодо захисту населення у зв’язку з підвищенням комунальних тарифів, повідомила пані Чорна.

Проведення сесії було погоджене на найвищому рівні. Учора Президент провів зустріч із членами ради коаліції. «Було ухвалене рішення про підтримку коаліцією ініціативи глави держави», — заявила прес–служба Януковича.

Лідер «регіоналів» висловив свою ініціативу на День Незалежності. «Я наполягатиму,.. щоб ми могли прийняти цей закон і щоб політичні сили мали можливість iти на вибори за оновленим законом», — заявив Янукович. Він додав, що «треба врахувати точку зору, яка склалася в українському суспільстві та політикумі», не уточнивши, про які саме нюанси йдеться.

Голова Верховної Ради уточнив, що одним із мотивів для внесення змін до закону є критика, яку довелося вислухати офіційному Києву. «Оскільки сьогодні нагнітається ситуація навколо закону про місцеві вибори і до цього підключаються міжнародні інституції, є чітка позиція Президента про те, що необхідно розглянути низку моментів, які мають політичне звучання», — цитує Литвина агенція «Інтерфакс–Україна».