Холера не зовсім ясна

Холера не зовсім ясна

Страх від очікування дежа вю дворічної давності після розгулу негоди в першій декаді нинішнього липня на Прикарпатті вже розвіявся. На щастя, руйнівна вода не надовго затрималася на «чужій» території. Проте підтоплення чотирьох кладовищ у селах Вербовець, Прутівка, Радча та Старі Кути й «зазіхання» бурхливих потоків на законсервовані «чумні» місця змусили санітарних лікарів та екологів ударити на сполох: некип’ячена вода за таких умов ставала джерелом реальної небезпеки.

Чому кладовища та скотомогильники опинилися в зонах підвищеного ризику і чи можна вберегтися від цвинтарних загроз у майбутньому? Про це — розмова з начальником Івано–Франківської обласної екологічної інспекції Ігорем Яківчуком

Парад хлопчиків–мізинчиків

Парад хлопчиків–мізинчиків

Відбулося воно у фактично першій домівці цих малюків на землі — відділенні інтенсивного виходжування та реабілітації новонароджених обласної дитячої клінічної лікарні. Щоправда, тепер, коли вони справді роблять перші кроки власними ніжками, на обличчях їхніх біологічних і других, «лікарняних», батьків замість колишнього тривожного хвилювання, що межувало з розпачем, квітли усмішки. Адже так звані «недоношені» діти, котрі «переселилися» сюди одразу з пологової зали і важили менше півтора кілограма, тепер практично не відрізняються від звичайних.

Битва за врожай. Маковий

Битва за врожай. Маковий

Липень — гаряча пора і для заготівельників недозрілих головок снодійного маку, й для правоохоронців, котрі поспішають знищити незаконні посіви популярних серед наркоманів рослин. На цьому фронті розгораються справжні баталії. В одній із них ледь не постраждали троє дільничних інспекторів, які «збирали врожай» на городі в мешканця Коломийського району.

Всі статті рубрики