НОВИНИ ПЛЮС

20.07.2010

Ситуація в Мексиканській затоці

Дослідники, які стежать за процесом перекриття витоку нафти зі зруйнованої свердловини в Мексиканській затоці, зафіксували ознаки можливого витоку невстановленої речовини. Як повідомляє американська преса з посиланням на «анонімне джерело в урядових колах», не виключено, що з пошкодженої свердловини, закритої новим захисним куполом компанії «Брітіш петролеум», почав просочуватися метан. Влада США вимагає від концерну «БП» надати повну інформацію про ситуацію.

Автобус упав у провалля

У Південній Осетії впав у прірву автобус із пасажирами, який їхав із Владикавказу до Цхінвалі. Як повідомляє «Кореспондент», 11 людей, у тому числі дві дитини, померли на місці, ще одна дівчина — дорогою до лікарні. Причиною падіння, ймовірно, стало порушення Правил дорожнього руху з боку водія. Обганяючи КаМАЗ, він не впорався з керуванням і полетів у прірву.

Теракт у Багдаді

Щонайменше 43 людини загинули, понад 40 отримали поранення в результаті теракту, який здійснив смертник у Багдаді минулої неділі. Як повідомляє агенція «Франс пресс», терорист задіяв вибуховий пристрій у натовпі членів сунітської організації «Сахва» («Сини Іраку»), які стояли в черзі по зарплату. Збройні загони «Сахва» до 2006 року підтримували «Аль–Каїду», але потім перейшли на бік іракського уряду.

США потроху залишатимуть Ірак

У серпні США планують завершити бойові завдання в Іраку. Як заявив віце–президент країни Джозеф Байден в інтерв’ю Сі–Ен–Ен, це залежить від того, наскільки ефективно в Іраку працюватиме тимчасовий уряд. Байден висловив переконання, що ці зміни ніяк не позначаться на стабільності в країні.

А липень наступного року віце–президент назвав імовірним терміном початку виведення американських військ із території цієї країни.

Усама — в Пакистані?

Держсекретар США Хілларі Клінтон під час свого візиту до Пакистану заявила, що, за її інформацією, Усама бен Ладен знаходиться на території цієї країни. Держсекретар наголосила, що затримання ключових керівників «Аль–Каїди» й руху «Талібан» на території як Афганістану, так і Пакистану, зіграє величезну роль у справі боротьби з тероризмом у регіоні та в світі в цілому.

Перший жест корейським братам

Корейська Народно–Демократична Республіка попередила сусідню Південну Корею, що збирається спустити воду з греблі на кордоні. Минулої осені КНДР без оголошення випустила 40 мільйонів тонн води, і річка в Південній Кореї вийшла з берегів, внаслідок чого загинули шестеро людей. Нинішнє попередження оглядачі називають першим примирливим жестом, починаючи з березня, коли в результаті затоплення південнокорейського корвета «Чхонан» відносини між Північною і Південною Кореями досягли критичної точки.

Аргентину заморозило

Аргентина потерпає від морозів: країну накрила хвиля холодного полярного повітря з Антарктиди. Попри те що в Південній півкулі зараз зима, аргентинці не призвичаєні до –14 градусів за Цельсієм. У передгір’ях Анд, Патагонії й навіть на Атлантичному узбережжі за 200 кілометрів від Буенос–Айреса випав сніг, через завірюхи скасовано багато місцевих авіарейсів. Від переохолодження померло 14 людей — переважно безпритульних. Незвично холодно також у сусідніх Перу, Уругваї та Чилі.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>