НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мутанти довго не живуть

Мутанти довго не живуть

Минулої суботи кілька десятків молодих полтавців приєдналися до ініційованої всеукраїнським громадським рухом «Простір свободи» акції «Ні — імперським мутантам у Полтаві!» Під таким девізом протестували проти намірів міської влади увінчати двоголовим імперським орлом обеліск пам’ятника коменданту полтавської фортеці часів відомої баталії, російському полковнику Олексію Келіну.

Гора, яка випробовує

Гора, яка випробовує

Віктор Ющенко не зраджує традиції підніматися на найвищу вершину України з нагоди проголошення Декларації про державний суверенітет. У суботу, зійшовши на гору, лідер «Нашої України» пояснив, що Говерла — це символ України. Тому цей символ логічно ув’язується з днем, коли наша держава почала здобувати незалежність. «Для мене це не лише подорож — тут набагато більший зміст», — зазначив Ющенко.

Справді, Говерла — це символ. Нещодавно невідомі вандали понівечили на горі мармуровий тризуб, установлений два роки тому, ще коли Віктор Ющенко був Президентом. Символи на Говерлі вже не перші зазнають пошкоджень. Шкода, що держава не може їх захистити...

«Братіна» в обмін на Севастополь

«Братіна» в обмін на Севастополь

Мер Москви Юрій Лужков, якому СБУ в травні 2008 року безстроково заборонила перетинати кордони нашої держави за заяви про повернення Севастополя до складу Росії, запевнив, що свою думку з цього приводу не змінив. «Я свої заяви щодо Севастополя зробив осмислено й обґрунтовано — ніяких змін моєї позиції щодо статусу Севастополя немає й не буде», — наголосив Лужков учора на прес–конференції в Москві.

Справжніх — не чекали

Справжніх — не чекали

Ще одна колізія виникла з приїздом в Україну представників міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів». Учора вони привезли звіт про дотримання свободи слова новою владою — невтішний для Януковича і Ко, а сьогодні зустрінуться з членами тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. «Репортерів» представляють генсек організації Жан–Франсуа Жульяр та керівник європейського відділу Ельза Відаль.

Всі статті рубрики