НОВИНИ ПЛЮС

25.03.2010

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів призначив головою Державної податкової адміністрації Олександра Папаїку, Михайла Бродського — головою Державного комітету з питань розвитку підприємництва. Головою Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг став екс–нардеп Василь Волга, який є лідером «Союзу лівих сил». Керівником Держмитслужби став нардеп–комуніст Ігор Калетнік, син колишнього голови Вінницької ОДА.

* * *

Президент Віктор Янукович призначив депутата від Партії регіонів Юрія Мірошниченка своїм представником у Верховній Раді.

Справа Табачника

Віктор Ющенко засудив рішення чоловіка Віри Ульянченко Віктора Івченка, який погодився стати заступником міністра освіти та науки. «Я не поділяю це рішення. Воно глибоко неправильне», — заявив колишній Президент в інтерв’ю «5–му каналу». Ющенко розповів, що після призначення Івченка зв’язався з пані Ульянченко і попросив її «зробити заяву, відмежуватися політично». «Це не той міністр, в данину політики якого треба знімати шляпу. Це міністр, який може принести тільки розкол у вищу школу і в українську освіту. Це людина, яка не шанує наше коріння, зневажає», — наполягає голова «Нашої України».

Сам Віктор Івченко заявив, що політична діяльність дружини «не має нічого спільного з призначенням». «Мене засмучує, що моє призначення використовують для ускладнення діяльності моєї дружини. Особливо якщо врахувати, що ці дві обставини ніяк не пов’язані», — заявив пан Івченко в інтерв’ю агенції «Інтерфакс–Україна».

* * *

Росія зацікавлена у формуванні в Україні проросійської політичної партії, представляти яку може нинішній міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Таку думку висловив керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Швидше за все, Кремль не довіряє Партії регіонів. Якби ПР і Віктор Янукович програли вибори, то Кремль уже зараз формував би свою проросійську відкриту партію. І, звичайно, такі люди, як Дмитро Табачник, потрібні були б у цій партії», — цитує політолога агенція «Інтерфакс–Україна». На думку Небоженка, процес кристалізації партії вже почався, і Партія регіонів буде неприємно здивована, коли в Табачника з’являться «свої фани» у Східній Україні.

Україна просить грошей у ЄС

Україна просить Європейський Союз виділити 600 млн. євро макрофінансової допомоги. Це питання порушувалося на 14–му засіданні комітету міжпарламентського співробітництва Україна—ЄС, що відбулося днями в Брюсселі «Ми закликали Євросоюз, Європарламент і Раду Європи зробити все можливе, щоб виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги», — розповів народний депутат Борис Тарасюк.