Донеччанам після виборів уже краще

25.03.2010

21% донеччан вважає, що ситуація в Україні починає налагоджуватись. У Львові такої думки 5% мешканців. Такі дані навів позавчора на прес–конференції у Львові президент фонду «Громадська думка» Володимир Подгорнов.

За його словами, лише 18% львів’ян та 5% донеччан вважають, що Україна є демократичною країною. «Майже половина населення двох міст вважає, що Україна перебуває «на шляху до демократії», і майже такий самий відсоток населення у Львові та Донецьку переконаний, що це саме той шлях, яким має рухатись країна», — каже пан Подгорнов.

Соціологічне дослідження фонду «Громадська думка» проводилося з 9 до 15 березня, опитано 800 осіб (порівну у Львові та Донецьку); помилка репрезентативності становить 3,5%.

На запитання «Чи задоволені ви життям загалом?» у Львові 54% респондентів відповіли, що повністю не задоволені, 42% — задоволені. У Донецьку 36% не задоволені, 59% задоволені.

Серед проблем, які найбільше турбують мешканців двох міст, на першому місці — економічні (у Львові ними переймаються 76% населення, у Донецьку — 82%), проблеми житлово–комунальної сфери (у Львові — 32%, у Донецьку — 41%), екології (Львів — 43%, Донецьк — 42%).

Великий плюс національно–демократичного Львова у тому, зауважив пан Подгорнов, що тут є широкий спектр громадських організацій, які допомагають вирішувати проблеми городян. У Донецьку ж такого немає — там фактично лише Партія регіонів».