Аліса в країні кінопрокату

25.03.2010
Аліса в країні кінопрокату

Тривимірна екранізація «Аліси в країні чудес» і далі б’є рекорди. За другий уїк–енд прокату кіношний переспів казки Льюїса Керролла у варіанті Тіма Бартона зібрав у міжнародному прокаті 80,6 мільйона доларів, вдруге поспіль значно випередивши за касовими «бокс–офісом» усіх конкурентів. Загальна сума надходжень з прокату «Аліси» вже сягнула 570 мільйонів доларів, і це при тому, що в деяких країнах прем’єра фільму ще попереду. До речі, серед країн, у яких стереоскопічна казка зібрала більше мільйона доларів, є й Україна — вже 14 березня фільм Бартона в наших кінотеатрах «заробив» майже 1,3 мільйона.

У США, попри велику кількість інших прем’єр, «Аліса в країні чудес» тримається на першому місці третій тиждень поспіль. Стрічка вже потрапила у перелік п’ятдесяти найкасовіших фільмів американського прокату всіх часів, де зараз посідає 45–ту позицію. Але, зазначають оглядачі, з такими темпами явно підніметься вище і, не виключено, потрапить навіть у двадцятку, яку зараз замикає мультик «Король–лев» із касою в 328,5 млн. Досягнення «Аліси» в Америці наразі становить 265,4 мільйона.

Зрозуміло, що така популярність «Аліси» стрімко підвищила акції виконавиці головної ролі, 20–річної австралійської актриси Мії Вашиковської. Дівчина вже підписала контракт на зйомки у фільмах «Джейн Ейр» та «Неспокій», прем’єри яких заплановано на наступний рік. Окрім того, Міа постійно знімається у фотосесіях для глянцевих журналів і, не виключено, незабаром стане «обличчям» відомої фірми.