Спрагла посівна

Спрагла посівна

Про «страйкову» загрозу для весняної посівної кампанії першими заговорили в Асоціації фермерів. «Саме через зростання вартості паливно–мастильних матеріалів кампанія вже зараз опинилася перед загрозою зриву. Якщо зростання цін не зупинять, то аграрії будуть змушені виходити на страйки», — попередив член політради «Нашої України», заступник голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Віктор Гноєвий.

І знову Сомалі

І знову Сомалі

Близько місяця з Аденської затоки і сомалійських вод приходили «найкращі новини» — відсутність новин. Проте в понеділок до рук сомалійських піратів знову потрапило судно з українцями на борту. Турецький балкер «Фрігія» захопили за 1000 миль від узбережжя Сомалі, ближче до Індії, ніж до Африки, і за 450 миль від коридору безпеки, який патрулюють кораблі міжнародних антипіратських сил. «Фрігія» під прапором Мальти йшла з Ізраїлю до Таїланду з вантажем фосфатів. Екіпаж — двоє українців та дев’ятнадцять громадян Туреччини. Власник і оператор — турецька фірма.

15 років за «Озерку»

15 років за «Озерку»

Апеляційний суд Дніпропетровської області засудив до 10, 11 та 15 років позбавлення волі співучасників убивства заступника директора Центрального ринку Дніпропетровська «Озерка» Володимира Воробйова — спільника російського бізнесмена Максима Курочкіна, якого також розстріляли невідомі просто на подвір’ї одного із судів Києва, де слухалася його кримінальна справа.

Обережно, собака!

Обережно, собака!

Сумська міська комісія з техногенно–екологічної безпеки ухвалила рішення про введення в місті надзвичайного стану. Усе — через собак. Останнім часом почастішали випадки сказу серед бездомних чотирилапих.

Мовчання вовків

Мовчання вовків

25 березня 1999 року на 5–му кілометрі автотраси Бориспіль—Золотоноша авто лідера Руху В’ячеслава Чорновола врізалося в «КамАЗ», вантажений зерном, який розвертався посеред шосе. Чорновіл та його водій Євген Павлов загинули на місці, прес–секретаря НРУ Дмитра Пономарчука госпіталізували з важкими травмами. Влада одразу назвала це нещасним випадком, однак потім почали «вилізати» подробиці: місце аварії нібито «зачистили», Чорновола добивали кастетами, КамАЗ не розвертався, а просто чекав на дорозі, і водія в ньому не було. Соратники В’ячеслава Максимовича всі ці роки не сумнівалися, що це було замовне і добре організоване вбивство, проте «ниточки» вели так високо, що навіть за п’ять років «помаранчевої» влади розслідуванню так і не вдалося дати ходу. Тепер, після повернення старої влади, виникають сумніви, що замовників резонансних політичних убивств Чорновола, Гонгадзе та інших узагалі коли–небудь назвуть.

Не шукай мене в контакті!

Не шукай мене в контакті!

Вражаючі для керівників фірм результати дослідження оприлюднила компанія Entensys. Виявляється, 20 відсотків інтернету працівники офісів витрачають не на роботу, а на спілкування в двох соціальних мережах — vkontakte.ru та odnoklassniki.ru. При цьому «Вконтакті» приблизно в сім разів популярніша, ніж «Однокласники», оскільки ця мережа пропонує своїм користувачам значно більше нових сервісів. Ця ситуація характерна як для України, так і для інших країн СНД. Причому популярність соціальних мереж на пострадянському просторі значно перевищує показники інших країн.

Плацкарт для Табачника

Плацкарт для Табачника

Сумська молодь долучилась до всеукраїнської «антитабачної» кампанії та висловила недовіру новопризначеному міністру освіти Дмитру Табачнику. Студенти вдались до оригінального протесту — вони «відрядили» міністра потягом до Москви. Прощались довго та урочисто. Дарма, що високопосадовець був картонним манекеном. «...Ми вирішили, що добре Вам буде там, де нас немає! Ми урочисто вручаємо Вам квиток до Москви, потяг № 117, вагон 4, місце 4, верхня полиця, — зачитували студенти прощальний лист міністру. — Ми старалися, як могли. Студенти від душі збирали гроші на квиток. Але, самі розумієте, студенти — народ бідний, і на квиток у зворотний бік нам не вистачило. На постіль теж. Ви вже не гнівайтеся! Живіть щасливо! Листів від Вас не чекаємо, розуміємо, що ви зайняті, та й писати листи «малоросам» Вам не з руки... Нудьгувати не обіцяємо! З вірою у Ваше звільнення від України — сумські студенти».

«Сода» наступає

«Сода» наступає

«Антикар’єрна» група спільно з місцевими екологами вдалась до рішучих дій ще на початку місяця — перекрила автотрасу Сімферополь—Феодосія неподалік села Ароматне. Так вони відреагували на «підготовчу» вирубку 10 гектарів лісу на горі, з якої Кримський содовий завод (м. Красноперекопськ) планує зробити величезний вапняковий кар’єр і щороку вивозити звідти близько мільйона тонн сировини. Загалом перетворити на суцільний кар’єр разом із допоміжними технічними об’єктами на місці відкритого ще за часів Союзу Північно–Баксанського родовища вапняків збираються аж 340 гектарів мальовничого ландшафту в середній течії річки Бурульча. А це — ареал розповсюдження десяти рослин, занесених у Червону книгу Криму й України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики