НОВИНИ ПЛЮС

14.11.2009

Литвин іде у відпустку

Із наступного вівторка спікер Володимир Литвин піде у передвиборчу відпустку. «Я покажу приклад усім українським політикам, що якщо ви берете участь у політичних кампаніях, то ви повинні займатися винятково політичними кампаніями», — сказав Голова Верховної Ради в ефірі «Шустер Live». Литвин візьме відпустку, аби не було підстав звинувачувати його у використанні трибуни, «щоб показувати себе у вигідному світлі».

Татари визначаться, кого підтримати

Голова Меджлісу кримських татар Мустафа Джемільов зустрівся з Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко і повідомив, що питання про підтримку Меджлісом когось із кандидатів у президенти буде вирішене на сесії курултаю 5–6 грудня. На адресу низки кандидатів, у тому числі й Тимошенко, надійдуть запитання, які найбільше хвилюють кримських татар, і курултай визначатиметься з огляду на зміст відповідей.

Не виключено, що делегати курултаю звернуться до співвітчизників із закликом у першому турі підтримати кількох кандидатів з табору націонал–демократів, і тільки в другому турі Меджліс закликатиме проголосувати за конкретного кандидата. За даними УНІАНу, Тимошенко висловила думку, що така тактика, можливо, найповніше відповідатиме інтересам кримськотатарського народу.

«Справа Гонгадзе»

Незабаром слідство поставить крапку у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це заявив Президент Віктор Ющенко під час зустрічі з виборцями в Кременчуці. Посилаючись на Генпрокурора Олександра Медведька, Ющенко повідомив, що обвинувачений генерал Пукач «відкрито, сердечно співпрацює зі слідством, відповідає на всі питання. Той матеріал, який він дав, дає підстави проводити подальше розслідування, і найближчим часом до слідчих органів будуть запрошені, як їх можна назвати, основні свідки».

Політичний грип

Міністр охорони здоров’я Василь Князевич переконуватиме Президента не ветувати закон про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією грипу. «Ми хронічно недофінансовані, і ця епідемія дала суспільству та керівництву держави зрозуміти, що медицина — це дорога річ, її треба фінансувати», — сказав «нашоукраїнець» Князевич в інтерв’ю «5–му каналу».

Кандидат Добкін

Міський голова Харкова Михайло Добкін став кандидатом юридичних наук. 12 листопада в Інституті законодавства Верховної Ради мер–«регіонал» захистив дисертацію на тему «Адміністративно–правовий статус виконавчих органів міських рад».