НОВИНИ ПЛЮС

28.04.2009

Піскун не буде прокурором

На Банковій заявляють, що Окружний адміністративний суд Києва не поновлював Святослава Піскуна на посаді Генпрокурора. ОАСК задовольнив позов Піскуна лише в частині скасування указу Президента від 24 травня 2007 року, яким було скасовано інший указ — про поновлення Піскуна на посту Генпрокурора. Водночас суд відмовив нардепу від Партії регіонів у задоволенні вимоги про поновлення його на посаді в ГПУ. «Таким чином, рішення суду ніяким чином не впливає на статус нинішнього Генерального прокурора Олександра Медведька, і до зміни керівництва прокуратури не призведе», — заявила прес–секретар Президента Ірина Ванникова.

Пенсії під загрозою?

Дефіцит бюджету Пенсійного фонду в квітні становить близько 3 млрд. грн. Про це на вчорашній нараді з представниками Пенсійного фонду заявив Президент Віктор Ющенко. Зокрема, він зазначив, що в квітні до ПФ надійшло 10,7 млрд. грн., а сума витрат становила 13 млрд. Глава держави наголосив на непродуманому плануванні бюджету Пенсійного фонду. Ющенко вважає, що він базується на нереальних макропоказниках, а також нереальних показниках державного бюджету. «Під загрозою отримання пенсій мільйонами людей», — цитує Президента УНІАН. Віктор Ющенко наголосив, що тільки за допомогою внесення змін до бюджету, а також зміни макропоказників можна збалансувати бюджет ПФ.

Зустріч Тимошенко й Путіна

Юлія Тимошенко сподівається, що 29 квітня (тобто завтра) під час зустрічі з прем’єр–міністром Росії Володимиром Путіним їй вдасться домовитися про скорочення обсягів закупівлі газу для України в 2009 році. «Я впевнена, що в домовленості будуть відкориговані плани споживання», — заявила Тимошенко вчора, перебуваючи в поїздці на Київщині. За словами Прем’єрки, українська промисловість у зв’язку з економічною кризою стала споживати менше газу.

Також Тимошенко під час візиту має намір підписати довгострокову угоду з постачання ядерного палива. «Україна залежна від Росії на 100% у постачанні ядерного палива. І наша мета — підписати довгострокову угоду з постачання ядерного палива в Україну, що ґрунтувалося б на об’єктивних розрахунках», — відзначила Тимошенко.