Мара на посаді міністра

28.04.2009
Мара на посаді міністра

Мара Карфанья — найвродливіший політик світу.

«Це ж лише жарт. Я 50 років створюю картини і зовсім не очікував такої бурі, що знялася навколо останнього твору», — заявив в інтерв’ю агенції «Ассошіейтед пресс» італійський художник Філіппо Панеска. На цій картині, виставленій у мистецькій галереї міста Савона, зображено оголеного прем’єр–міністра Італії Сильвіо Берлусконі у вигляді янгола кохання, який залицяється до Діани. Кожен італієць відразу ж упізнає в голій богині міністра гендерного рівноправ’я в уряді Берлусконі — Мару Карфанью. Без сумніву, Панеску надихнув на це полотно недавній скандал: ЗМІ встановили, що Берлусконі включив 33–річну красуню до складу свого кабінету не стільки за її фахові якості, як за те, що з 2004 року Мара була його коханкою.

Закінчивши факультет медіа–права університету Салерно, Карфанья прийшла на роботу до компанії «Медіасет», яка належить Берлусконі, і там зійшлася з босом «ближче». Спочатку Сильвіо зробив її телеведучою, а потім залучив до політики та до складу уряду. Перед цим Мара брала участь у конкурсі «Міс Італія» (результат — шосте місце), знімалася голою для чоловічих журналів, була хостесою — супроводжувала багатих людей під час відряджень та ділових візитів. Минулого року журнал для чоловіків «Максім» назвав Мару най­вродливішою жінкою–політиком світу.

Перший скандал стався ще в січні 2007–го, коли Берлусконі заявив під час телешоу, стоячи поруч із Марою: «Якби я не був одружений, то негайно одружився б із нею». Дружина Берлусконі Вероніка Ларіо вимагала від чоловіка публічного вибачення. Інший скандал із Берлусконі та «Мара ла Белла» (Красуня Мара, як називають в Італії гендерного міністра) спалахнув минулого року: ЗМІ поширили запис телефонної розмови коханців, коли ті пристрасно обговорювали тему орального сексу.