Важкий кульбіт із голови на ноги

Важкий кульбіт із голови на ноги

Днями було зроблено важливий крок на шляху запровадження в дію нафтогону «Одеса—Броди». Точніше, переведення «сиротливої» української труби із реверсного, зворотнього, до аверсного використання — як, власне кажучи, він і був задуманий. Тобто нафта потраплятиме на південь України з азійських держав, а звідти — нафтопроводом до Польщі. Минулої п’ятниці на загальних зборах акціонерів СП «Сарматія» нарешті затвердили техніко–економічне обґрунтування проекту, так званого Євро–Азійського нафтотранспортного коридору.

Прапори із «драпу»

Прапори із «драпу»

Традиційний щорічний Марш Свободи, організований об’єднанням громадських ініціатив «Об’єктивна реальність», відбудеться 2 травня у чотирьох містах України. Як і в попередні роки, серед вимог цьогорічного маршу провідною залишається теза про подолання наркокорупції у силових структурах та врегулювання законодавства щодо незаконного обігу наркотиків. Проте цього разу організатори відмовились від звичного «ходіння» вулицями Києва і збираються прийти лише до Міністерства внутрішніх справ, аби «пояснити міністрові справжню суть вимог та навчити Юрія Луценка основам англійської мови».

Ефект метелика

Ефект метелика

Справжня краса метелика — у його польоті, однак зазвичай рідкісних комах ми бачимо лише засушеними під склом. Павільйоном «Водна теплиця» Ботанічного саду ім. Гришка зараз пурхають одразу 150 метеликів. Тут відбувається виставка «Сад живих тропічних метеликів». Серед яскравих експонатів є представники сімейств Папіліонід, Німфалід, Данаїд, Морфідії тощо. Родом вони з Південно–Східної Азії та Південної Америки. Загалом у павільйоні представлено близько 15—20 видів, і їхній склад постійно оновлюється.

Потрясло. Та не поранило

Потрясло. Та не поранило

Щоправда, мало хто його відчув. Хіба що домашні тварини, які реагують на такі явища більш чутливо. Хоч 25 квітня ввечері близько 21–ї години диспетчери оперативно–координаційного центру Головного управління МНС у Чернівецькій області отримали кілька телефонних дзвінків від жителів Чернівців, Новоселицького та Хотинського районів про підземні поштовхи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Свинство» вбиває

«Свинство» вбиває

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Світ б’є на сполох. Людей вражає новий вірус під назвою «свинячий грип». H1N1 — ця комбінація штамів грипу свиней, птахів і людини.
Спершу гібрид кинув виклик Мексиці, де від «свинячого грипу» вже померло 103 людини, ще 1614 госпіталізовані з симптомами хвороби: різке підвищення температури до 39—40 °С, нежить, головний біль, біль у м’язах. Найнебезпечніше те, що новий вірус передається від людини до людини повітряно–крапельним шляхом. Відтак кількість хворих лише зростає. Через спалах захворювання влада Мексики терміново запровадила суворі протиепідемічні заходи: до 6 травня призупинені заняття у школах, а жителі запасаються марлевими лицьовими пов’язками. Люди в паніці, адже, як стверджують лікарі, вакцини від «свинячого грипу» поки не існує.

Вона була духом музики

Вона була духом музики

Кажуть, коли падає зірка, хтось помирає. Та якщо вдивитися у зоряне небо, здається — зірка народжується тоді, коли помирає людина. У ніч на 27 квітня на небі засяяло неймовірно співуче сузір’я прими української опери, народної артистки СРСР, Героя України Євгенії Мірошниченко. Їй було 77 років.

Всі статті рубрики