Пішов «козак Мамай»

Пішов «козак Мамай»

На малій батьківщині в селі Леськах Черкаського району поховали «козака Мамая» — заслуженого працівника культури, який помер на 75–му році життя. Він був відомий не тільки на Черкащині. Ще 15 років тому Микола Данилович організував у Шевченковому краї популярний гурт авторської козацької пісні «Козак Мамай і брати–січовики», тексти для якого писав власноруч. «Ми були знайомі з Миколою Шапошником більше 30 років.

Глобальне запізнення

Глобальне запізнення

У середу на вулицях Кіровограда було незвичайно людно. Цього дня страйкували маршрутні таксі, а місто заповнили мешканці, які поспішали на роботу і навчання пішки. Переповнені тролейбуси зупинялися подалі від зупинок, щоб устигнути від’їхати до того, як їх наздожене натовп пасажирів. Як наслідок, були зірвані перші пари практично в усіх вищих навчальних закладах міста, пізніше розпочала роботу більшість підприємств.

У списку боржників — усе місто

У списку боржників — усе місто

Напередодні в Донецьку оприлюднили довгий список будинків з усіх районів міста, які ризикують залишитися без тепла. До нього потрапили ті оселі, де найнижчий рівень оплати за послуги «Донецькміськтепломережі». «З 19 лютого почнемо відключати від теплопостачання та гарячої води 139 будинків, — повідомив заступник директора «Донецькміськтепломережі» з економіки Микола Єрмоленко. — У цих будинках оплата за послуги становить усього 40 відсотків».

Пінг–понг від облради

Пінг–понг від облради

Нові звинувачення та спростування з’явилися у скандалі навколо діяльності голови Сумської обласної ради В’ячеслава Шапошніка, про що «УМ» писала ще минулого року. Опонент голови, депутат обласної ради від фракції «НУНС» Віталій Моісеєнко оприлюднив документи, котрі свідчать про можливий «дефолт» облради. Йдеться знову про ремонт адмінбудівлі та їдальні. Проведені перевірки дали привід до накладання чималих штрафів, які може призначити інспекція Державного архітектурно–будівельного контролю. Адже, виявилося, що капремонт здійснювали без технічної документації, принаймні ніхто такої у ДАБК не затверджував. За такі порушення закон передбачає штраф у розмірі 50 відсотків від вартості будівельних робіт. У даному разі це 1 876 816 гривень 83 копійки.

Всі статті рубрики