НОВИНИ ПЛЮС

19.02.2009

Пів–України хоче відставити Тимошенко

71,8% громадян вважає, що нинішній уряд не здатний вивести економіку з кризи і змінити ситуацію в країні на краще. Протилежної думки дотримується 18,1% населення. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром «Софія» з 3 по 12 лютого в усіх регіонах України (опитано 2018 респондентів, похибка вибірки — 2,2%).

77,7% респондентів тією чи іншою мірою не задоволені економічною політикою, яку проводить уряд Юлії Тимошенко, 18,5% — задоволені, 3,8% не визначилися. На думку 59,1% опитаних, діяльність Тимошенко спрямована на захист власних інтересів та інтересів свого оточення, 23,9% вважає, що на захист національних інтересів, 4,2% — на захист інтересів іноземних держав, 12,8% з відповіддю завагалися.

54,6% підтримує пропозицію Партії регіонів відправити уряд Тимошенко за неефективну роботу у відставку, 37,1% — не підтримують, 8,3% — з відповіддю вагалися.

Півмільйона на плівки Мельниченка

Учора депутат Григорій Омельченко вніс на розгляд ВР проект закону, яким передбачено виділити з держбюджету 500 тис. грн. для проведення судово–фоноскопічної експертизи аудіозаписів Миколи Мельниченка Генпрокуратурою за участю іноземних експертів у справі Гонгадзе. Омельченко також зареєстрував постанову ВР, у якій передбачені ці півмільйона на експертизу, а Кабмін має профінансувати витрати закордонних експертиз та слідчих дій.

Нагадаємо, що на виконання резолюції ПАРЄ Президент Ющенко звернувся до Прем’єр–міністра Тимошенко з листом, у якому просив виділити Генпрокуратурі кошти на експертизу плівок Мельниченка. Проте Прем’єр відмовилася її фінансувати без внесення відповідних змін до бюджету.

Яценюк збирає гроші з народу

Ініціатива Арсенія Яценюка «Фронт змін» заявляє про початок «відкритого та легального» збору коштів на підтримку своєї діяльності. Як повідомляє прес–служба «Фронту», усі формально–юридичні процедури з його реєстрації завершені, «зокрема відкрито банківський рахунок, на який можна перерахувати гроші». Прізвища тих, хто перерахував гроші на підтримку ініціативи, обов’язково будуть вказані на офіційному сайті.

Нагадаємо, Яценюку закидають те, що його фінансує газовий олігарх Дмитро Фірташ.

Москаль хоче притягти Балогу до відповідальності

Член руху «Народна самооборона», народний депутат Геннадій Москаль вимагає притягнути до відповідальності брата голови секретаріату Президента Івана Балогу за користування пільгами і перевагами при незаконному отриманні дипломатичного паспорта. Також соратник Юрія Луценка вимагає від міністра внутрішніх справ притягнути до відповідальності посадових осіб МЗС, які незаконно видали цей дипломатичний паспорт.

Як повідомляє прес–служба «НаСа», 10 листопада 2006 року, на 40–річчя першого заступника «губернатора» Закарпаття Івана Балоги, Міністерство закордонних справ незаконно видало йому дипломатичний паспорт. І цим порушило указ Президента, згідно з яким дипломатичні паспорти видають «головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій на строк виїзду у службове відрядження за кордон».

Рада посприяла взаєморозумінню з НАТО

Верховна Рада ратифікувала додаткові протоколи до меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів і Організацією Північноатлантичного договору (НАТО). Додатковий протокол про створення центру інформації та документації НАТО в Україні передбачає, що відповідний центр користується всіма привілеями, імунітетами й сприянням у такій мірі, у якій їх звичайно надають дипломатичним місіям, акредитованим в Україні.