Були — ваші, стали — спільні...

Були — ваші, стали — спільні...

Фактично переддефолтний стан більшості вітчизняних комерційних банків державні чиновники нині зазвичай називають іншими, м’якшими словами — аби зайвий раз не дратувати людей. Прем’єр–міністр внесла у цю благородну справу свій неоціненний вклад. «Національна банківська система знаходиться у стані подолання (!) світової фінансової кризи», — Юлія Тимошенко виголосила новий геніальний евфемізм, який заслужив право ввійти в історію, та зробила єдино можливий висновок: вітчизняним банкірам самотужки дуже непросто «йти на ви» із лондонським та нью–йоркським хаосами. А отже, уряд готовий простягти руку. Для допомоги.

Підтверджена реальність,

Підтверджена реальність,

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фінансова криза пожвавила економічну думку в суспільстві в цілому і зробила «фінансистами» кожного з нас. Тепер щоранку ми кидаємося до телевізорів або радіоприймачів, щоб почути про курсові коливання, або вчитуємось у рядки ділових видань, щоб зрозуміти, що чекає на нас і наші заощадження.
Про банки, депозити, валюту не каже хіба що немовля або лінивий. Проте, на жаль, тлумачення того чи іншого явища на фінансовому ринку часто є непрофесійними та необ’єктивними. Звідси — спотворене сприйняття нами, далекими від фінансів громадянами, реалій банківського життя.
Аби розібратися у вирі фінансового життя, «УМ» відкриває нову рубрику «Фінансова експертиза», яку нам допомагатимуть вести фахівці банку «Хрещатик». Чому вони, спитаєте ви? Наразі цей банк на тлі кризових штормів стабільно і впевнено йде своїм фарватером, поступово, без зайвого галасу продовжуючи набирати обертів. Сьогодні наша розмова піде про славнозвісні рейтинги банків. Що вони означають і для чого потрібні, розповідає Олександра ГОДІК, директор Департаменту міжнародного бізнесу банку «Хрещатик».

Всі статті рубрики