Підняти, щоб потім... трішки опустити

Підняти, щоб потім... трішки опустити

У законопроекті пропонується зафіксувати таки тарифи за кожні 100 кубічних сантиметрів об’єму двигуна: для легковиків із потужністю 1 800 — 2 500 кубічних сантиметрів (у чинному законодавстві останній показник становить 2 200 «кубиків». — Авт.) на рівні 10 гривень — для нових автівок і 12 гривень — для таких, що використовуються до восьми років; для наступної категорії (2 500—3 500 «кубиків») — 25 і 30 гривень відповідно; для найпотужніших (3500 кубічних сантиметрів і більше) — 40 і 45 гривень (нині — 120 і 135 гривень).

15 фіналістів і скандал

15 фіналістів і скандал

«Ми не зацікавлені в тому, щоб показати когось кращим чи гіршим. Хочемо гідно представити Україну в Москві на «Євробаченні—2009». Третій етап національного відбору, де за допомогою інтерактивного голосування народ України буде допомагати журі вибрати найкращого з кращих фіналістів, відбудеться 8 березня у Палаці «Україна». З 31 учасника півфіналу туди приїдуть Торі Джой, гурт «Гарячий шоколад», Тетяна Брянцева, «Закльопки», Наталя Волкова, «4 королі», Світлана Лобода, «Кіше», «Ана», гурт «НікітА», Олександр Панайотов, Денис Барканов, Іра Пойзен, «Ґодо» і Ленара Османова», — заявив на прес–конференції голова журі національного відбору «Євробачення—2009», президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук.

А ось мій чорний пістолет!

А ось мій чорний пістолет!

Як з’ясувала «УМ», надзвичайна подія сталася в одному з районів Луганська ще в ніч на понеділок. З неофіційних джерел у правоохоронних органах стало відомо, що близько півночі двоє молодиків на звичайній зупинці нібито розглядали нещодавно куплений на Центральному ринку міста пістолет під гумову кулю. Невідомо, чи були юнаки тверезі, але дії одного з них виглядають вельми неадекватними. 19–річний молодик вирішив перевірити, як діє зброя і... відкрив вогонь по запізнілих пасажирах на зупинці!

Ще не час

Ще не час

На прес–конференції у Полтаві онук одного з найвідоміших провідників українського національно–визвольного руху, журналіст Степан Бандера нагадав про 50–річчя від дня смерті очільника Організації українських націоналістів, власне, його загибелі у жовтні 1959 року від рук агента радянської спецслужби. І для пана Степана, котрий є громадянином Канади і одним із п’яти онуків «того самого» Бандери, і для інших прямих нащадків легендарної особистості ця дата, окрім сумної знаковості, має ще й набагато приземленіший, суто людський вимір.

Міша йде під вінець!

Міша йде під вінець!

Львівському синоптикові бабаку Міші, котрий нещодавно «УМ» напророчив «швидку і файну весну», невдовзі придбають наречену. Зрештою, під бабачий вінець тваринці належало піти давно — бракувало пари. Бабачихи на Галичині — дефіцит, тож для волохатого метеоролога подругу довелося б виписувати здалеку. А ціна нареченої для Міші коливається від 250 до 300 доларів.

Діти в країні «Онляндія»

Діти в країні «Онляндія»

Компанія «Майкрософт Україна» на підтримку Євро­пейського дня безпечного інтернету запустила спеціальний поштовий сервіс для дітей — електронну пошту «Он­ляндія». Це один із проектів соціальної кампанії «Місяць безпечного інтернету», яка стартувала цього місяця.

Державні секрети

Державні секрети

Зарубіжні банківські аналітики напророчили Україні суверенний дефолт, який прийде через два квартали. Якщо говорити простіше, то йдеться про те, що уряд України не зможе виконувати свої зобов’язання перед громадянами — виплачувати зарплати бюджетним працівникам, пенсії, стипендії тощо. За словами аналітика «Коммерцбанку» Ульріха Лейтманна, вірогідність суверенного, або внутрішнього (як його ще називають), дефолту в Україні оцінюється у 90%. Як стверджує зарубіжний експерт, до суверенного дефолту призведе падіння виробництва на 26% порівняно з 2008 роком і девальвація гривні — на 30%. До того ж нові транші стабілізаційного кредиту від Міжнародного валютного фонду залишаються під питанням.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фури заїхали у глухий кут

Фури заїхали у глухий кут

Здається, криза не зачепила лише виробників плакатів. Ця галузь переживає небувалий підйом через хвилю страйків, що охопила Україну. На черзі — внутрішні перевізники. Напередодні акції протесту, що відбулася вчора, вони погрожували пригнати 300 вантажівок під вікна Міністерства транспорту, однак обмежилися збором на Кільцевій — біля Мінтрансу стояв лише скромний намет. «Ми проти бездіяльності влади, а не проти киян. Якби ми справді приїхали туди, то практично паралізували б рух», — пояснюють перевізники.

Всі статті рубрики