РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.01.2009

130 мільйонів гривень
штрафу сплатили українські водії після вступу в дію змін до Правил дорожнього руху і зростання суми штрафів. Усього, за інформацією Державтоінспекції, відколи жорсткіші правила почали діяти, даішники задокументували 886 650 порушень ПДР, з яких 727 957 серйозно впливають на стан аварійності.

 

5 мільйонів судових рішень
були виконані в минулому році шляхом примусу, повідомляє Державна виконавча служба Міністерства юстиції. Зокрема, очільник відомства Микола Оніщук зазначив, що доведені до завершення судові вироки були виконані на суму майже 18,5 мільярда гривень, а також додав, що кількість вироків Феміди, які просто ігнорують збільшуються з року в рік у середньому на 15 відсотків.

 

2,6 мільйона пасажирів
перевезла під час новорічних та різдвяних свят «Укрзалізниця». У цілому, передбачаючи великий наплив пасажирів, для забезпечення зимових перевезень було призначено 57 додаткових потягів, з яких 26 — у західному напрямку. Також, згідно з повідомленням «Укрзалізниці», при річному плані у 5 462 пасажирські вагони для забезпечення комфортного перевезення встигли підготувати 5 564 вагони, що на 102 одиниці більше.

 

4 500 робочих місць
має намір скоротити в поточному році другий за величиною виробник літаків у світі корпорація Boeing. Причиною цього є все та ж світова економічна криза: компанія пояснює, що скорочення трьох відсотків персоналу є вимушеним кроком, оскільки наразі відчувається спад попиту на продукцію Boeing із боку авіакомпаній. Найбільший пік скорочень очікується у квітні–травні, однак керівництво вже заявило, що звільнятимуть переважно співробітників із підрозділу пасажирських авіалайнерів, які не задіяні у виробництві літаків.

 

189 виховних закладів
узяли під свою опіку Збройні сили України. Українські військові перейматимуться дітьми–сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування та хворими неповнолітніми. У переліку культурних заходів, які планують проводити військовослужбовці, зокрема Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Як я захищатиму Батьківщину». А під час державних та військово–професійних свят, пам’ятних дат української історії школам–інтернатам надаватимуть допомогу в підготовці та проведенні військово–патріотичних та культурно–мистецьких заходів.

 

98 інвалідів
отримали цьогоріч безкоштовні автомобілі на Тернопільщині. За повідомленням обласної державної адміністрації, 38 автівок були отримані як гуманітарна допомога від іноземців, ще 60 штук «чотириколісних» придбали за кошти з державного бюджету. Тернопільська облдержадміністрація також інформує, що станом на 1 січня на обліку для забезпечення транспортом перебуває 1 637 інвалідів.

 

83,7 відсотка українців
вважають, що події у нашій державі розвиваються у неправильному напрямку. За даними опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс», із 2000 року це найбільша кількість наших співвітчизників, які вважають, що ми рухаємося у хибному напрямку. Натомість у тому, що Україна розвивається правильно, переконані лише чотири відсотки. Ще майже 49% оцінили політичну ситуацію в нашій державі як критичну.

 

13,2 відсотка киян
вважають повністю винною у газовому конфлікті Росію. За повідомленням заступника директора центру «Імідж–контроль» Костянтина Малєєва, ще 25,6% висловили думку, що в напруженні стосунків між двома державами швидше винна Росія. Натомість свою Батьківщину повністю вважають винною 15,7% киян, ще 11,9% сказали, що, очевидно, Україна швидше винна в ескалації конфлікту з Росією.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>