Пацан від Тіни Кароль

Пацан від Тіни Кароль

«3 кілограми і 540 грамів. Ріст — 53 сантиметри. Ваш хлопчик здоровий і в повному порядку», — почула Тіна Кароль короткий рапорт про свого первістка від лікарів районного пологового будинку Києва у вівторок після обіду.

Долар? На комісію!

Долар? На комісію!

До фактичного дефіциту долара та євро в українських обмінних пунктах додалася ще одна біда для клієнта: деякі комерційні банки запровадили збір за продаж готівкової валюти. Таку практику першим ініціював «Укрсоцбанк». Розмір комісійних становить від одного до трьох відсотків і залежить від кількості проданої клієнту валюти. «В касах нашого банку комісійні за продаж валют — два–три відсотки», — пояснив «УМ» прес–секретар АКБ «Укрсоцбанк» Сергій Шевченко. Від чого залежить сума комісії і з якою метою «Укрсоцбанк» її запровадив, пан Шевченко не пояснив. На офіційний запит «України Молодої» з «Укрсоцбанку» прийшов лист, що через зайнятість голова правління банку на запитання відповісти не може.

Маршрути під ялинку

Маршрути під ялинку

Від учорашнього дня в касах Укрзалізниці почали продавати перші «святкові» квитки, рівно за 45 діб до Нового року. Залізничники наполегливо радять придбати білети вже найближчими днями, аби на зимові свята не залишитись ні з чим. Адже вже зараз черги в касах виросли чи не вдвічі, а білети на деякі напрямки в гарячий передноворічний час можуть розкупити вже до кінця цього тижня. Спекулянти також часу не гають. За один білет на купейне місце у «святковому» поїзді вони просять від 400 до 600 гривень, в залежності від напрямку.

Щоб не замерзнути — повісився?

Щоб не замерзнути — повісився?

15 листопада у карцері Чернівецького слідчого ізоляторя повісився 30–річний грузин Арчіл Іобідзе. В СІЗО громадянин Грузії Іобідзе перебував п’ять місяців: органи досудового слідства звинувачували його у вживанні наркотиків та скоєнні грабежів у складі злочинної групи. Що стало причиною повішення, працівники слідчого ізолятора не знають. Кажуть, перед цим Арчіл навіть не натякав на можливий суїцид. Свої версії загибелі мають і люди, які зараз утримуються в СІЗО. Перша — його побили напередодні, в п’ятницю, і друга — тримали в карцері. Арчіл Іобідзе мав провести у ньому десять діб, але на сьомий день повісився, бо температура в карцері нібито не первищувала п’яти градусів.

Розбилися в пісках

Розбилися в пісках

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Практично не поміченою в Україні пройшла авіакатастрофа, яка сталася 13 листопада в районі іракського міста Фалуджа. Цивільний літак АН–12 британської авіакомпанії «Брітіш Галф» не вийшов на радіозв’язок і зник із радарів, а пізніше виявилося, що він упав. Усі, хто був на борту — шестеро членів екіпажу і один пасажир — загинули.

Відчай у бронзі

Відчай у бронзі

Коли втрачає сенс боротьба, починається молитва до Бога. Саме цю думку спробував втілити в бронзі скульптор Олександр Рідний, створюючи комплекс жертвам Голодомору в селищі Черкаська Лозова під Харковом. Його шестиметровий монумент — проникливе втілення відчаю української родини, яка залишилася сам на сам зі смертельним лихом. Батько ще продовжує опиратися біді й у розпачі дивиться на північ, у бік Росії. А мати, втративши останню надію, здіймає у молитві руки до неба. До них горнеться двоє діток, шукаючи бодай якогось прихистку.

Всі статті рубрики