У лісах Черкащини зафільмували життя великої групи плямистих оленів (відео)

16:04, 27.01.2019
Лісівники Черкащини за допомогою квадрокоптера зняли вражаюче відео з життя дикої природи. З висоти пташиного польоту в лісі видно більше сотні оленів плямистих.
 
"У черкаських лісах зараз триває таксація - облік диких копитних і хутрових. Таке відео -це один з методів підрахунку. До 5 лютого будемо рахувати, а до кінця місяця, зазвичай, вже маємо результати обліку", - розповідає "Україні молодій" Наталя Сегеда, прес-секретар Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
За її словами, де саме знімали відео про плямистих оленів - лісівники спеціально не повідомляють, аби про точне місце розташування цих диких тварин не стало відомо браконьєрам.
 

Як наголошує головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Володимир Рибалка, кількість диких мисливських тварин в лісах Черкащини знаходиться в межах оптимальної чисельності, а по окремих мисливських угіддях і перевищує оптимальний рівень. Це свідчить про забезпечення раціонального та невиснажливого використання дикої фауни.
 
В обласному управлінні лісового та мисливського господарства зазначають, щорічна таксація протягом останнього десятиріччя свідчить, що загалом на Черкащині, загальна площа лісового фонду якої - 338,6 тис. га, фіксується позитивна динаміка щодо збільшення чисельності диких тварин в мисливських угіддях. Так, приміром, якщо у 2007 році кількість копитних диких тварин становила 7,6 тис., то у 2018 році їх кількість зросла до 9,9 тис; у 2007 кількість диких хутрових тварин складала 37 тис, то у 2018 р. - 54,6 тис.
 
"Значне зменшення популяції диких звірів зафіксували лише по дикому кабану. Цьому факту є логічне пояснення - у мисливських угіддях здійснювалася депопуляція цього виду у зв’язку із складною ситуацією з африканською чумою свиней", - уточнює Володимир Рибалка.
 
До речі, загалом в Черкаській області функціонує 54 мисливських господарства, з них 6 підпорядковані державним лісовим господарствам.