Епіфаній зустрівся на спільній вечері з родинами в'язнів Кремля

14:07, 13.01.2019
Глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся на спільній вечері із сім'ями українських в'язнів у Росії.
 
На вечері також були присутні посли і заступники послів США, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, батько українського політв'язня Павла Гриба, очільники українських громадських організацій.
 
"Хтось стримує сльози, хтось втішає, але всі говорять про надію і віру. Незнайома мені жіночка сказала, що кожен день молиться, щоб ув’язнені в Росії українські діти в скорому часі повечеряли з нами за одним столом", - розповів Іван Сидор у Фейсбуку.
 
 
За його словами, це була неформальна зустріч за святковим столом у приміщенні Духовної академії, розташованому на території Михайлівського монастиря в Києві.
 
 
Під час зустрічі заколядував хор з Київської православної богословської академії, а соліст гурту "Мандри" Сергій Фоменко заспівав патріотичну "Не спи, моя рідна земля".
 
 
Співачка Анжеліка Рудницька "згуртувала усіх до спільної коляди", повідомив Іван Сидор.Митрополит Епіфаній сказав, що представники багатьох релігійних конфесій та організацій через Українську раду церков звертаються до міжнародного співтовариства з проханням посприяти звільненню українців, ув'язнених Росією.

Водночас художник Андрій Єрмоленко спеціально до цього вечора створив листівку "Тримайтеся, браття".

 
 
Під час вечері учасники зустрічі з різних релігійних організацій і конфесій спільно помолилися за звільнення українців.