Сергія Гусовського облили зеленкою в Київраді (відео)

13:25, 04.10.2018

Депутата Київської міськради Сергія Гусовського облили зеленкою при вході до будівлі КМДА.

Відповідне відео опубліковане на Facebook-сторінці "Національний корпус Київ".

"Зустріли депутата Гусовського так, як він на те заслуговує!", - коментують в Нацкорпусі.

На відео помітно, що обличчя та одяг депутата в зеленці, він намагається прорватися через лави молодиків, яких при вході до будівлі блокують правоохоронці.



Інцидент стався на вході до КМДА, де зібралися активісти, протестуючи проти забудови екопарку на Осокорках.

"На Сергія Гусовського скоїли напад у приміщенні Київради, облили зеленкою, вдарили по голові. Сталося це перед голосуванням за еко-парк Осокорки та розірвання інвестдоговору з компанією, що хоче побудувати ТРЦ на Поштовій. За словами свідків, це були люди в зеленій уніформі. Частину з них затримано", - коментує у Facebook речник групи "Київська команда" Володимир Анфімов.

Як зазначає "Рух "Чесно", нападники сховали обличчя, але не намагалися втекти.
 



"Національний корпус Київ" наголошує. що представники організації не мають жодного стосунку до нападу.

"Попереджаючи наступні численні коменти, ще раз: Напад на Гусовського здійснив НЕ Національний Корпус, але в нас теж є багато питань до цієї людини", - вказує організація.

Сергій Гусовський після нападу потрапив до лікарні. 

Поліція відкрила два кримінальні провадження: про хуліганство й про опір працівнику правоохоронного органу. Якщо внаслідок огляду лікарів виявиться, що Сергій Гусовський отримав ушкодження чи опіки, правову кваліфікацію обіцяють переглянути.

Нагадаємо, на території будівництва на місці екопарку на Осокорках двічі билися противники забудови, охоронці об’єкту та поліція.