США показали кадри розгрому російських найманців у Сирії (відео)

20:18, 13.02.2018

Американські військові оприлюднили відео удару міжнародної коаліції по проурядових збройних формуваннях у Сирії 7 лютого.

 

Кадри виклало в мережу Центральне командування ВПС США у справах громадськості у вівторок.

 

Нагадаємо, під час удару в Сирії 7 лютого, за інформацією джерел у Пентагоні, було вбито близько 100 осіб. За неофіційними даними, загиблих понад 600.

 

В результаті нальоту загинули як мінімум кілька росіян - це підтвердили їхні родичі та знайомі. Існує припущення, що загиблі вирушили воювати в Сирії як найманці приватної військової компанії "Вагнер".

 

На кадрах видно, як авіація знищує спочатку танк Т-72, а потім завдає удару по артилерії й розрахунку, який перебуває біля неї. Судячи з усього, він загинув. Також у лівому кутку видно вантажівку "Урал".

 

Міністерство оборони Росії заперечує, що серед загиблих від авіаудару є росіяни.

 

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль має інформацію лише про військовослужбовців РФ у Сирії і нічого не знає про інших росіян, які могли загинути в цій країні.

 

Як повідомляла «УМ», голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що перед атакою військ США на противників біля сирійського міста Хашшам, яка, за чутками, призвела до розгрому Приватної військової кампанії "Вагнер", російських військ  районі не було.