Шепелєв доставлений до суду із синцями на обличчі (фото)

15:53, 09.02.2018

Печерський райсуд Києва розпочав засідання з обрання запобіжного заходу затриманому колишньому народному депутату Олександру Шепелєву в п’ятницю.

 

Головуючий суддя - Ірина Литвинова. Засідання суду розпочалося пізніше на кілька годин.

 

Шепелєв знаходиться у залі суду. На обличчі у нього синці під очима і зашита права брова.

 

Сам Шепелєв на питання журналістів зазначив: "У мене зламана щелепа, мені важко говорити".

 

 

Адвокат підозрюваного Денис Анікін одразу заявив відвід прокурорам Руслану Кравченку та Євгену Шевчуку, оскільки "вони порушують право на захист Шепелєва".

 

У свою чергу представник державного обвинувачення Руслан Кравченко повідомив журналістам, що клопотатиме в суді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

 

Суд обиратиме Олександру Шепелеву запобіжний захід в закритому режимі через серйозність обвинувачень.

 

 

Як повідомляла «УМ», Шепелєва затримали працівники Головної військової прокуратури спільно з працівниками СБУ. Колишній депутат від БЮТ мав при собі посвідчення самопроголошеного «посадовця міністерства державної безпеки ДНР».

 

Наразі відомо, що його затримали у власній садибі в елітній Конча-Заспі ще 8 лютого, в середу. Туди він таємно прибув за тиждень до затримання.

 

Шепелєва підозрюють в скоєнні організації умисного вбивства та замаху на умисне вбивство двох або більше осіб на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, організації заволодіння транспортним засобом, організації розкрадання державних коштів ПАТ "Родовід Банк", їх легалізації та службового підроблення.

 

Ще наприкінці грудня 2012 року підозрюваного Шепелева було оголошено в міжнародний розшук. У липні 2013 року його було затримано на території Республіки Угорщина та за результатами проведення процедури екстрадиції в березні 2014 року доставлено на територію України.

 

Однак у липні 2014 Шепелєв втік із-під варти разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, в зв'язку з чим його того ж дня повторно оголосили в міжнародний розшук. Правоохоронці РФ ще 19 березня 2015 року  затримали Шепелєва на території Московської області за підозрою в скоєнні зазначених злочинів.

 

У серпні 2016 року Головна військова прокуратура також відкрила проти екс-депутата справу за підозрою у державній зраді. За наявними даними, Шепелєв перейшов на службу до ФСБ Росії.

 

Шепелєв двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.