Сім умов для початку переговорів щодо членства України в ЄС

18:08, 25.06.2023
Сім умов для початку переговорів щодо членства України в ЄС

Вікно можливостей для України розпочати переговори цього року- дуже коротке. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Маємо проміжну оцінку Єврокомісії  виконання Україною семи умов, необхідних для початку офіційних переговорів щодо членства  в ЄС.

 

Офіційний Брюссель заявив, що Київ виконав дві із семи умов, решта в процесі. Як позитив згадують закон про медіа. Хоч цей дійсно важливий закон ніяк не запобіг цензурі і придушенню свободи слова.

 

Нагадаю, влада обіцяла виконати всі умови за місяць. А потім взагалі вустами премʼєра, профільних віце-премʼєрки і спікера заявляли, що Україна вже все виконала.

 

Хоч бачимо, що в ЄС так не вважають. Маємо розгромний висновок Венеційки щодо закону про Конституційний суд і так званого олігархічного, де партнери дають конкретні рекомендації відкласти його впровадження до кінця війни і посилити антимонопольне законодавство та прозорість медіа.

 

Найбільша біда- боротьба з корупцією. Й наші партнери вперше з початку війни почали говорити про це голосно.

 

Вікно можливостей для України розпочати переговори цього року- дуже коротке.

 

За наше право самим визначати свою зовнішню політику і євроатлантичну інтеграцію вже 9 років ми платимо страшну ціну. Тому права на зволікання і імітацію процесу в нас просто немає.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що Україна повинна нарешті покласти край 30-річному кумівству і корупції, якщо прагне стати членом ЄС.