Потрібні обнадійливі новини? У нас такі є!

17:13, 03.07.2018

Мені терміново були потрібні обнадійливі новини!

Отже, дивіться, що я знайшла.

Українська компанія Аеропракт виробляє і продає на експорт двомісні літаки. Їх купують 30 країн.

Цікаво, що Аеропрактик є третім в світі з виробництва таких літаючих машин. Симпатичний червоний літачок – на першому фото :)



А все починалось в 1991 році. Конструктори ОКБ імені Антонова Юрій Яковлєв та Олег Литовченко виготовили першу конструкцію Аеропракт А-20, а вже в 1993 році стали переможцями на конкурсі надлегких апаратів. Далі знайшли збут у США, ЄС, ОАЕ і Сінгапурі.

В 2017 році було продано 90 літаків. Основними європейськими покупцями стали Франція, Німеччина, Іспанія та Польща.

А інша команда вирішила створити ексклюзивний мотоцикл «Дніпро» з коляскою. Хлопці за свої гроші придбали машинокомплекти - і виготовили новий мотоцикл Dnepr Vintage. На другому фото – можете помилуватися :)



Поціновувачі вінтажних мотоциклів тепер отримують унікальний окрас, модерну LED-підсвітка під днищем, дзеркала з динаміками, МР3, можливість електрообігріву ручок, а також коляски. На мотоциклі встановлено 650-кубовий двигун з системою змащення збільшеного обсягу, потужністю 32 к.с., електричне запалювання з трьома режимами: «спорт», «нормальний» і «позашляховий».

Олег Омельницький, керівник проекту Dnepr Vintage, каже, що перші два мотоцикли – червоний і зелений, - пішли замовникам в Одесу і Львів.

Термін виготовлення – близько 4 місяців. Базова модель коштує 7200 доларів, а топова – з лебідкою, захисною дугою і підігрівом коляски – 8000 доларів.

А нещодавно партія українських мотоциклів з лімітованої серії Dnepr Vintage була відправлена на експорт в Німеччину.