Кілька слів про блокаду або Війна як договорняк

18:00, 27.01.2017

Кілька слів про блокаду.


Перше і головне: я її ПІДТРИМУЮ!!!


Багато хто вважає це піаром. Можливо, але краще піар, ніж торгівля з окупантом.

 

Взагалі, ця тема дуже широка. Це не просто піар або торгівля.  Давайте замислимося.


Ми створили Міністерства з окупованих територій.  Надзвичайно цікаве міністерство, ньюзмейкером якого є Георгій Тука. Погоджуюся з Вадимом Хомахою, який називає це ОЗГ «Міністерством капітуляції».

 

До речі, досі не зрозуміло, які з окупованих територій підпорядковані цьому міністерству? Судячи з усього, про Крим там жодного слова, як і в Мінських домовленостях.  Залишається Донбас. Якщо так, то за Женевською конвенцією, окупант має взяти на себе утримання громадян, які проживають на окупованій території.  І всі мекання про «там же наші громадяни» - це механізм для незаконного збагачення за рахунок контрабанди.

 

Ми можемо довго розмірковувати на предмет того, що можна вважати контрабандою. Може, ми навіть з’ясуємо, що так звана «сіра зона» та окупованої території – це таки Україна, а тому контрабанди не існує. Але чи впевнені ви, що цей вантаж не йде далі, в Росію,  і не йде з Росії в Україну? Я не просто не впевнена, я переконана, що так воно і є.


А тепер давайте зупинимося на тому, що це не окуповані території, а непідконтрольні. По-перше, Міністерство Туки називається «Міністерство з питань тимчасово окупованих територій». Зрозуміло? Окупованих, а не непідконтрольних.  Але навіть якщо непідконтрольних, то назва говорить сама за себе. Вантажі, які заходять на територію, не контролюються Україною. Тобто, ми не знаємо, куди вони йдуть далі. Тука впевнений, що вони не перетинають незаконно кордон РФ?

 

Далі.

 

Волання про те, що Україна вибухне, якщо вугілля не буде завозитися на українські електростанції – це чистої води блеф. Я дуже добре пам 'ятаю, як після підриву електроопор у Криму Міністерство палива та енергетики билося в істериці, що вибухне Запорізька АЕС, що це буде другий Чорнобиль тощо. Ну і що? Де той Чорнобиль?


До речі, я пам ' ятаю пафосну заяву Яценюка про те, що прокуратура має розслідувати, чому договір про постачання електроенергії в Крим було складено, як на територію Російської Федерації і чому місцем розгляду суперечок у договорі була вказана Москва. І де те розслідування? Чому Демчишин, призначений Порошенком, досі не сидить у в'язниці? Чому жоден з чиновників, призначених Порошенком, не сидить у в ' язниці?


Знаєте, що?


Я не просто підтримую блокаду.  Я переконана, що якщо це на сході України поновляться або посиляться бойові дії, можна буде в черговий раз переконатися, що війна – це великий договорняк між Росією та Україною в особі президентів, прем’єрів і ФСБУ!

 

Джерело

  • Закон про мобілізацію поганий і запізнілий

    Нині ми отримали не просто поганий, а ще й запізнілий закон, який не посилить мобілізацію нових захисників, але цілком може послабити мотивацію тих, хто захищає країну вже не перший рік. >>

  • Мобілізація: чотири болючих питання

    Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди. Міноборони та ТЦК нічого не роблять, чекають на добровольців та тих, кого інколи хапають у бусік. >>

  • «Руський мір» інспірує в США неомаккартизм

    На берегах Потомаку не повинні забувати, як після другої світової війни Білому дому довелося долати поширення комуністичної ідеології колишнього СРСР створенням сумнозвісної комісії сенатора-республіканця ( ! ) Джорджа Маккарті із розслідування антиамериканської діяльності. >>

  • Чому Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу світу

    Позитивні лицеміри бідкаються через чергову надану США високотехнологічну допомогу Ізраїлю - і традиційно не бачать причин чому ж Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу найпотужнішої держави світу. >>