Ексзаступник Єрмака Андрій Смирнов підозрюється у незаконному збагаченні

16:52, 22.05.2024
Ексзаступник Єрмака Андрій Смирнов підозрюється у незаконному збагаченні

Нувориш Андрій Смирнов. (Фото з відкритих джерел)

Детективи НАБУ та прокурори САП повідомили колишньому заступнику керівника Офісу президента України Андрію Сирнову про підозру в незаконному збагаченні.

 

Вручення підозри відбулося 22 травня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють САП та НАБУ в середу.

 

За даними слідства, у період з 2020 по 2022 рр. посадовець набув активи вартістю 17,1 млн грн, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн грн.

 

Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн грн.

 

Йдеться про 2 автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), 2 мотоцикли (Honda, BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

 

 

Аби приховати наявність цього майна, посадовець оформив його переважну частину на рідного брата, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а згодом переоформив на себе.

 

«Викриття злочину відбулось після публікації розслідування журналістів "Української правди", а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції», - йдеться у повідомленні.

 

Сам Смирнов у коментарі пресі сказав, що вручення підозри та обшук відбулися "швидко та делікатно".

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно НАБУ та САП викрили організовану групу на чолі з ексрадником Офісу президента. Правоохоронці закидають групі заволодіння 94,8 мільйона гривень при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану.