Фатальний стрибок: курсант академії загинув під час тренувань з парашутом, фото

14:53, 15.05.2024

Обставини загибелі курсанта Одеської військової академії під час навчально-тренувальних стрибків з парашутом розслідує Державне бюро розслідувань.

 

Як інформує УМ, про це 15 травня  повідомили на сайті ДБР.

 

Трагедія трапилась 14 травня на базі одного з українських аеродромів. Курсант 2 курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив тренувальний стрибок на висоті 600 метрів.

 

Попередньо, стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та обмотався довкола ноги курсанта, а також перешкодив відкриттю основного парашута. Хлопця почало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися. 19-річний хлопець загинув на місці.

 

Слідство перевірить, чи провели інструктори належну підготовку й інструктаж курсантів та чи дотримувались правил під час тренувальних стрибків. Також експертиза встановить, чи був правильно укладений парашут. Це був 12-й стрибок курсанта за період навчання.

 

 

Попередньо правопорушення кваліфікували як недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану . Стаття передбачає увʼязнення на строк від 5 до 8 років.

 

Як повідомляла УМ, Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військових, які допомагали підозрюваним тікати.